Internacional 14/11/2015

Atac de matinada sense conseqüències en una mesquita de Badajoz

La Policia Nacional ha pogut sufocar amb un extintor el foc després que una veïna donés l'alerta en adonar-se de l'incident, que ha passat hores després dels atemptats de París

Efe
2 min

BadajozLa mesquita de Don Benito (Badajoz) ha patit aquesta matinada un conat d'incendi que no ha anat a més gràcies a la intervenció de la Policia Nacional, que ha apagat el foc amb un extintor. Segons ha informat l'alcalde de Don Benito, José Luis Quintana, a un quart de dues d'aquesta matinada, hores després dels atemptats de París, una veïna del carrer Primer de Maig, on hi ha el temple de pregària musulmà, ha donat d'alarma. La mesquita en aquell moment estava buida i tancada i entre la reixa exterior i la porta del saló cremaven uns cartrons que han malmès parcialment l'accés. Al lloc s'han trobat pastilles de barbacoa.

La Policia Nacional investiga els fets. "No tindria probablement més transcendència si no ens trobéssim en el context en què ens trobem, ja que la comunitat musulmana de Don Benito és totalment pacífica i està perfectament integrada", ha manifestat l'alcalde. Quintana ha condemnat qualsevol tipus de violència i ha fet una crida de calma a tota la població.

"El lloc equivocat"

Mohamed Kattabi, tresorer de la comunitat musulmana, s'ha assabentat aquest matí del succés i ha dit que "les persones que han fet això han vingut al lloc equivocat". "La nostra comunitat col·labora en tot moment amb l'Ajuntament i està integrada no només en la societat de Don Benito, sinó de tota Extremadura", segons Kattabi, que ha indicat que en l'entorn hi viuen uns 500 musulmans.

A més de condemnar rotundament els atemptats de París, que han causat almenys 127 morts i 180 ferits, Kattabi ha admès que està "preocupat" perquè aquest conat d'incendi generi més preocupació a la comunitat.

Al lloc del succés s'hi ha personat aquest dissabte per interessar-se pel que ha passat un dels sacerdots de l'església de Santa Maria, el temple situat davant de la mesquita, que ha transmès a Kattabi la seva condemna pels fets i li ha brindat la seva solidaritat.

stats