Pressupostos
Política Govern 10/11/2023

El Govern apujarà un 7,5% el sou dels seus alts càrrecs

L'Executiu deixa en mans del Parlament decidir si també aplica l'augment als diputats

2 min
El vicepresident Antoni Costa i  i el director general de Pressupostos, Bartomeu Alcover.

PalmaEls pressupostos del Govern preveuen una pujada de sou als alts càrrecs de l'Administració d'aproximadament un 7,5%, sumant-hi l'increment associat a l'IPC (de prop d'un 2,5%) i un 5% extra. L'Executiu preveu que aquesta millora salarial s'estengui també als diputats del Parlament quan s'elaborin els pressupostos específics de la Cambra, encara que haurà de ser la Cambra qui decideixi si hi haurà augment o no.

El vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda, Antoni Costa, ha explicat aquest divendres les línies mestres dels comptes, que dijous passat es varen aprovar en Consell de Govern i s'enviaran al Parlament perquè puguin entrar en vigor a partir de l'1 de gener de 2024. Segons el vicepresident, l'increment dels alts càrrecs "ni tan sols compensa" la diferència entre la pujada salarial dels funcionaris, que també veuran compensat el seu salari amb un increment d'acord amb l'IPC, els darrers anys en comparació amb els càrrecs directius. "Els alts càrrecs de les Balears estan 15.000 euros per sota de la mitjana de les comunitats autonòmes espanyoles", ha dit.

4.743.213 euros per a alts càrrecs

Segons el projecte de pressupostos que el Govern ha registrat al Parlament, es preveu una despesa per al 2024 de 4.743.213 euros destinats a les retribucions dels alts càrrecs. Les conselleries que gastaran més en aquest concepte són la d'Economia, Hisenda i Innovació, amb 686.091 euros, i la de Presidència, amb 641.893 euros. El departament on s'invertiran menys recursos en alts càrrecs és el de la Conselleria de la Mar, amb 327.307 euros. Totes les conselleries excepte la del Mar i Empresa destinaran més doblers als alts càrrecs que el 2023 (durant el Govern del Pacte, la Conselleria de Medi Ambient destinava 436.809 euros als alts càrrecs, i la de Transició Energètica, 558.389). Tot i això, en conjunt, la despesa del Govern en aquest concepte serà inferior a la prevista als pressupostos de 2023 de l'anterior Executiu, perquè aquest tenia una conselleria més.

stats