FUTBOL - COPA AMÈRICA
Esports 25/06/2015

Xile fa fora l'Uruguai de la Copa Amèrica i es classifica per a les semifinals

Els xilens han fet prou amb un gol de Mauricio Isla quan s'havien disputat 80 minuts de partit

Efe
Els jugadors xilens celebren el gol d'Isla contra l'Uruguai / CLAUDIO REYES / AFP

Santiago de XileXile ha fet fora aquest dijous l'Uruguai, campió de la Copa Amèrica del 2011, després de guanyar per 1-0, i ha avançat a les semifinals gràcies a un gol de Mauricio Isla als 80 minuts.

'La roja', que comparteix sobrenom amb la selecció espanyola, fa 32 anys que no vencia la 'celeste' a la Copa Amèrica, i el seu triomf d'aquest dijous, amb un golàs d'Isla a passada de Jorge Valdivia, més que un premi al seu bon futbol ha estat la recompensa per la tenacitat i la perseverança dels seus jugadors.

Xile ha pressionat i s'ha estavellat moltes vegades contra una defensa granítica, fins que han aconseguit superar-la quan ja es defensava amb deu jugadors per l'expulsió de Edinson Cavani (m. 62).

Tots dos equips han sortit decidits a imposar el seu joc, però a Xile li ha costat més acomodar-se, cosa que ha aprofitat l'equip celeste per arribar a la zona i incomodar el porter Claudio Bravo. A poc a poc ha començat a funcionar el migcamp de 'la roja' i Díaz, Aránguiz i Vidal han pogut alimentar els seus davanters, especialment per la dreta, on Isla ha estat un eficaç agent ofensiu.

No obstant això, la falta de rematada a gol ha afectat de nou els xilens. Vargas no aconseguia caçar cap pilota, Alexis Sánchez no apareixia encara i Valdivia s'ha embrancat en reclams i jugades brusques que li han costat la primera targeta groga del partit.

L'Uruguai ha cedit el control a Xile, però ha amenaçat al contraatac amb una rematada creuada de Carlos Sánchez (m. 21) i un xut que ha acabat en un córner (m. 37).

La intensitat ha augmentat en l'arrencada de la segona meitat amb jugades ofensives a les dues àrees. Bravo ha hagut d'exigir-se al màxim amb un xut de Rolán (m. 67), a més de tallar un parell de pilotes.

En el minut 60, Arturo Vidal ha rematat de cap amb poc angle una centrada de Mena des de l'esquerra, però Muslera ha respost bé, i tres minuts després, Cavani ha rebut la segona groga després donar una bufetada Gonzalo Jara i ha estat expulsat.

Amb deu, Uruguai s'ha replegat i ha aixecat en el seu sector una muralla contra la qual s'estavellava una vegada i una altra l'atac xilè, que no aconseguia inquietar Muslera, malgrat que Sampaoli ha enviat al camp Matías Fernández i Mauricio Pinilla en els llocs de Díaz i Vargas.

En el minut 80, després d'un embolic dins l'àrea, Valdivia ha cedit la pilota a Isla, que des de la línia de l'àrea ha rematat al fons de la xarxa per aconseguir el triomf.