Tenis
Esports 12/09/2015

Flavia Pennetta es retira després d'alçar el primer Grand Slam de la seva trajectòria

L'italiana guanya l'Open dels Estats Units contra la seva compatriota Roberta Vinci en dos sets (7-6(4) i 6-2) 

Ara
1 min
Pennetta celebra la seva victòria a Nova York abans d'anunciar la retirada / EDUARDO MUÑOZ / EFE

BarcelonaL'italiana Flavia Pennetta (33 anys) s'ha convertit en la tenista més veterana en guanyar el primer Grand Slam, després de vèncer l'US Open contra la seva compatriota Roberta Vinci en dos sets (7-6(4) i 6-2). Pennetta s'ha acomiadat entre llàgrimes en anunciar la seva propera retirada just després de convertir-se en la tenista més veterana en alçar un dels grans.

El dia després d'eliminar Simona Halep, Pennetta, que complirà els 34 el proper febrer, s'ha desfet d'una Vinci que ha plantejat més dificultats en el primer set, quan ha forçat una mort súbita. Enmig d'una pista plena a vessar (23.000 persones han omplert l'Artur Ashe de Nova York), Pennetta, que partia com a favorita encara que Vinci s'havia desfet de Serena Williams, ha portat la iniciativa des d'un inici, beneficiant-se dels diversos errors no forçats que ha comès la seva rival.

Pennetta ha guanyat en poc més d'una hora i mitja, i ha decidit acomiadar-se després de la major victòria de la seva carrera. "Crec que és el que tots els jugadors volen fer. Marxar amb un gran trofeu", ha explicat l'italiana, país que per primer cop ha aconseguit situar dues tenistes de a la gran final nord-americana.

stats