Barça
Esports 06/02/2024

Sergi Roberto torna a buscar equip

El capità del Barça no ha rebut cap proposta en ferm per renovar i explora opcions de futur

3 min
Sergi Roberto celebrant un gol contra l'Almeria

BarcelonaAnderson Luis de Souza, Deco, ha acumulat plens poders en la planificació del Barça que ve. Amb Xavi Hernández autodescartat a partir del pròxim 1 de juliol, i encara sense cap relleu decidit per a la banqueta que deixarà vacant el tècnic vallesà, el director esportiu blaugrana començarà a dissenyar la plantilla del curs vinent aquest mes de febrer, tal com ell mateix ha reconegut en una extensa entrevista a La Vanguardia. Ho farà força sol, sense contrapesos interns més enllà d'Enric Masip i la resta de membres de la comissió esportiva, però amb la certesa que Joan Laporta donarà suport incondicional a les decisions que prengui. La seva primera mesura va ser no fitxar cap pedaç temporal l'últim dia del mercat d'hivern, fet que la llarga lesió d'Alejandro Balde permetia a efectes de fair play financer, i ara compta els dies per citar-se amb Sergi Roberto per comunicar-li que el club no té intenció de fer-li ara cap proposta d'ampliació.

Si no hi ha un gir sobtat de guió, el polivalent futbolista reusenc, primer capità del Barça aquesta temporada, posarà punt final a quasi dues dècades de trajectòria a l'entitat. Xavi avalava que continués una temporada més a la plantilla, cosa que el mateix Roberto estava disposat a rubricar en una altra renovació low cost, però Deco prefereix prioritzar altres carpetes i no encetar negociacions amb un efectiu que no és indiscutible a la gespa. De fet, el criteri del lusitanobrasiler quadra amb el del seu predecessor a la direcció esportiva blaugrana, Mateu Alemany, contrari a fer grans esforços per ampliar la vinculació ni més enllà del juny del 2023, que era la data en què vencia el contracte heretat de l'anterior junta, ni tampoc més enllà del 2024, que és quan venç l'actual clausulat. En ambdues situacions, el pes de Xavi i del tàndem Laporta-Yuste, amb qui el jugador té molt bona relació, va ser decisiu. Ara, amb Roberto a punt de fer 32 anys, els escuts interns s'han esquerdat.

El capità del Barça, que s'ha perdut els últims partits per uns problemes al soli, ha rebut sempre el suport públic del seu actual entrenador. "El tracte que ha patit és el més injust que he vist en la meva carrera", va arribar a dir Xavi sobre ell farà cosa d'un any, a poques setmanes perquè firmés la seva segona renovació en poc temps. Roberto va signar l'acord vigent el 3 de març del 2023, i el 19 del mateix mes va marcar un dels dos gols decisius per tombar el Reial Madrid (2-1) en el clàssic que decidia la Lliga. Aquesta temporada, entre lesions i suplències, ha participat només en 6 dels 23 partits de Lliga que s'han disputat fins al moment, tot aportant tres gols (dos dels quals en un partit dramàtic contra l'Almeria) i una assistència. A la Champions, el seu paper ha estat secundari; a la Copa, només ha format part de l'alineació en un dels tres partits disputats, i a la Supercopa, tot i que va ser titular als dos duels, va ser un dels més assenyalats en la dura derrota amb el Madrid.

Sergi Roberto: dos anys extres gràcies a Xavi (i a Ricard Pruna)

Com que no hi ha converses en ferm a la vista, Roberto comença a assumir que haurà de canviar d'aires. Per això demanarà als seus agents que rastregin el mercat per resoldre el seu futur (i el de la seva família) com més aviat millor. Fa dos anys, abans de segellar la primera de les dues renovacions a la baixa, altres equips el contactaven tot i estar lesionat i ell es veia capacitat per continuar competint en el primer nivell europeu. Ara, però, no es tanca la porta a seguir els passos dels seus excompanys al Barça Sergio Busquets i Jordi Alba, que han acabat acompanyant Leo Messi a l'Inter Miami. De fet, ell mateix va admetre en una entrevista que es veia tenint una aventura a la lliga de futbol dels Estats Units (MLS), però que la posposava perquè la seva prioritat era tornar a allargar el periple al Barça, el club de la seva vida. Ara que Xavi marxa, es queda sense el seu principal suport al club. Sempre li estarà agraït pels dos anys extres, també patrocinats per un pas pel quiròfan que Ricard Pruna li va recomanar, i una primera capitania que no es volia estar de tastar. Campió de tot des del 2013, marxarà amb la feina feta.

stats