Barça
Esports 25/06/2015

Seguiment FCB es presenta sense "ànim presidencialista" però amb desig d'obrir debat

L'últim precandidat a les eleccions del Barça reclama compromís del pròxim president sobre la grada d'animació i l'agència de viatges, els dos únics punts del seu programa

Natalia Arroyo
2 min
'Seguiment FCB' es presenta com a setè precandidat

BarcelonaSeguiment FCB lluïa, amb orgull, la nova capsa amb 5.068 butlletes que havia aconseguit el grup, el setè precandidat a les eleccions del Barça, abans de fer la seva presentació oficial a la seva seu, al carrer Roger de Barcelona, cedida per un dels membres del col·lectiu. El grup entra en escena "sense ànim presidencialista", com ha admès un dels integrants, "però amb desig d'obrir debat", especialment en dos punts: la creació d'una grada d'animació i una agència de viatges pròpia. "No som l'enemic, som del Barça i venim a sumar. Tenim més suport del que sembla", han recordat les set persones que han exposat la postura del grup, que ha deixat clar que busca "omplir de contingut" les eleccions, acostant el procés "al soci del carrer". No es plantegen l'hipotètic escenari de sortir escollits ni cap possibilitat de pactar amb possibles guanyadors.

Recollida de signatures

"Estem molt contents", es podia sentir abans de la compareixença entre els integrants, que explicaven amb satisfacció les signatures que havien recollit al Palau Blaugrana abans del duel de bàsquet contra el Madrid. "Hem recollit més firmes que altres candidats que sí que tenien carpa. És l'èxit de treballar en xarxa", afegia. Amb més de 60 punts de recollida, el grup està recopilant vots però encara no els té comptabilitzats. "Ara no semblem ningú, però la nostra força es consolidarà si ens convertim en candidatura", ha desitjat un dels portaveus.

"És una precandidatura modesta però seriosa", s'han definit en començar l'acte. Han recordat que fa pocs dies –en concret 10– que han iniciat la carrera electoral, que la idea neix d'un grup del Facebook i que tenen com a principal objectiu incloure en el debat blaugrana la necessitat de crear una grada d'animació i una agència de viatges pròpia. "El nostre esperit és constructiu. No ens agrada la imatge negativa que té la grada i venim a reforçar-la. El tema de l'agència ha de solucionar els problemes que molts hem patit aquest any i que no estan a l'altura d'un club com el Barça", ha dit Joan Batiste i Cuberta, la cara visible del grup. Seguiment FCB ha deixat clar que cap dels seus membres forma part de cap grup d'animació i que la tolerància a la violència "serà zero".

"Guanyarem, guanyarem, guanyarem" era el càntic amb què alguns dels membres del grup han conclòs l'acte de presentació. La confiança i il·lusió era total al carrer Roger, a uns quants minuts a peu del Camp Nou.

stats