Bàsquet - NBA

Ricky Rubio torna al Barça

El base, que estava de baixa per salut mental, s'entrenarà amb l'equip amb el qual va guanyar l'Eurolliga

3 min
Ricky Rubio llançant a cistella al Palau Blaugrana.

BarcelonaDesprés de posar punt final fa poc a l'etapa a la NBA, Ricky Rubio va anunciar que s'entrenarà amb el Barça. El jugador de bàsquet, que estava de baixa per salut mental, torna a l'equip amb el qual va guanyar l'Eurolliga. "Ha arribat el moment d'entrar a la fase final de la meva recuperació. Fa setmanes que hi dono voltes i, després de molt de temps treballant cos i ment, em veig amb ganes i forces de veure com reacciono amb una pilota entre les mans. El meu pas següent ha estat demanar al FC Barcelona si podria, sense cap compromís i sense interrompre els seus plans de temporada, entrenar-me amb ells. Vull agrair per endavant la seva ajuda i comprensió amb la meva situació", va explicar.

El base va agrair a totes les persones que li han mostrat respecte i suport al llarg del seu procés, a més de respectar-li la intimitat. Rubio ha participat aquest dimarts en l’entrenament del Barça, que ja prepara el partit de dimecres contra el Virtus. El català va ser blaugrana entre el 2009 i 2011 i, després de dotze temporades als Estats Units, tornarà a vestir-se de curt al Palau Blaugrana.

Entrenament de Ricky Rubio amb el Barça

En els dos cursos a Can Barça, Ricky Rubio va conquerir vuit títols: dues Lligues Catalanes, dues Supercopes, dues Copes del Rei, una Lliga (2010-11) i una Eurolliga (2009-10). La segona Eurolliga de la història del Barça la va aixecar el llavors capità Roger Grimau, que ara és l’entrenador. D’aquell equip que va aconseguir el segon trofeu continental, ara també coincidirà amb l’actual mànager Joan Carles Navarro i amb l’entrenador ajudant Víctor Sada, que ha tingut un paper clau en la comunicació de les últimes setmanes. En total, al Barça va disputar 140 partits oficials (84 d’ACB, 42 d’Eurolliga, 6 de Copa del Rei, 4 de Supercopa i 4 de Lliga Catalana).

"T’ajudarem en el que necessitis", va anunciar Àlex Abrines, jugador del Barça que també va patir un problema de salut mental. El termini per inscriure jugadors a l'Eurolliga es tanca aquest 7 de febrer.

"Una versió diferent"

"Espero que no hagi arribat el final de la meva carrera. Vull provar-me perquè estic millor, però estic segur que seré una versió diferent de la meva. Em posaré a mi mateix en primer lloc. Encara estic en procés de recuperació d'un gran xoc, però sé que el bàsquet és una part molt gran del que soc", va analitzar Rubio en una entrevista a The Athletic.

Ricky Rubio.

Sense entrar en detalls, l'autor de l'entrevista, Jon Krawczynski, li pregunta pel que va passar al juliol, quan va decidir pausar la seva carrera professional. “Se'm posa la pell de gallina en pensar en aquells dies en què tot era fosc. Ara estic molt millor amb l'ajuda que necessitava, construint-me a mi mateix de dins a fora i no des de fora cap a dins”, recorda Rubio.

Rubio va anunciar fa alguns dies que la seva etapa a la NBA s'havia acabat. "La meva carrera a la NBA ha arribat al final", va escriure el jugador de 33 anys. El comunicat de Rubio va arribar poc després que la cadena ESPN informés de l'acord entre els Cleveland Cavaliers i el català per rescindir el contracte, que li havia de proporcionar 11,5 milions d'euros per dues temporades (uns 11,5 milions de dòlars).

"El 30 de juliol passat va ser una de les nits més dures de la meva vida. La meva ment va entrar en un lloc fosc. D'alguna manera, sabia que anava en aquella direcció, però mai vaig pensar que no tenia la situació sota control. L'endemà vaig decidir aturar la meva carrera professional", va detallar.

"Un dia, quan sigui el moment adequat, m'agradaria compartir la meva experiència completa amb tots vosaltres perquè pugui ajudar a donar suport a d'altres persones que passen per situacions semblants. Fins aleshores, m'agradaria mantenir-la privada per respecte a la meva família i a mi mateix mentre continuo treballant en la meva salut mental. Però estic orgullós de dir que estic molt millor i que avanço cada dia", va concloure.

Grimau: "Estic feliç de tornar a veure Ricky Rubio sobre una pista de bàsquet"

Roger Grimau ha analitzat la situació de Ricky Rubio. "Estic feliç de tornar a veure'l sobre una pista de bàsquet. És una molt bona notícia per a ell i el seu procés de recuperació. Estic feliç com a persona i com a institució. nosaltres l'ajudarem a ell i ell a nosaltres. Els bons jugadors sempre sumen, en la circumstància que sigui. Hem de normalitzar-ho tot", ha explicat l'entrenador del Barça.

stats