Salut mental

Ricky Rubio aparca el bàsquet per cuidar la seva salut mental

El base maresmenc, de 32 anys, deixa la pràctica professional indefinidament

ARA
2 min
Ricky Rubio

BarcelonaRicky Rubio, de 32 anys, ha anunciat que aparca l'esport professional de manera indefinida per cuidar la seva salut mental. Així ho ha explicat el base maresmenc en un comunicat conjunt amb la Federació Espanyola de Bàsquet.

"He decidit aturar la meva activitat professional per cuidar la meva salut mental. Vull agrair tot el suport que he rebut per part de la FEB per entendre la meva decisió. Avui #LaFamilia [en referència a la selecció espanyola de bàsquet] té més sentit que mai. Gràcies. Demanaria que es respectés la meva privacitat per afrontar aquests moments i donar més informació quan sigui el moment", recull l'escrit difós per Rubio. Per la seva banda, l'organisme federatiu ha publicat: "La FEB desitja fer manifest el seu respecte, admiració i afecte cap a Ricky Rubio. #LaFamilia estarà a prop del jugador en tot moment".

El jugador català, que pertany als Cleveland Cavaliers de la NBA, estava a la prellista del seleccionador Sergio Scariolo per disputar el Mundial aquest estiu, però finalment no entrarà a la llista definitiva per defensar un campionat que el 2019, amb ell de MVP, el combinat estatal va conquerir a la Xina. Aquest curs ha jugat 33 partits amb els Cavaliers, tot i que amb un paper força secundari, amb una mitjana de 17 minuts i 5 punts. Aquesta davallada de rendiment ha fet que hagi sonat amb força el seu retorn al bàsquet europeu, un extrem que el mateix Rubio es va encarregar de desmentir fa unes setmanes.

En una entrevista ara fa dos anys amb l'ARA, el jugador va parlar molt obertament de la salut mental relacionada amb l'esport d'elit. "Hi ha qui pensa que un cop tens èxits els problemes desapareixen. No és així. Pots triomfar en l’esport, però el càncer se't pot endur un familiar. Pots tenir problemes a casa. I això t’afecta quan surts a la pista. [...] La lliçó que m’ha donat el bàsquet m’ha servit a la vida, m’ha fet fort quan he perdut la mare, quan m’he sentit trist. El Ricky esportista ha ajudat el Ricky persona. M’ha permès portar amb normalitat que no soc un robot, que puc fallar, que puc perdre", va reflexionar.

Debut amb victòria molt contundent d'Espanya

El comunicat de Rubio arriba l'endemà de l'estrena de la selecció espanyola en els partits de preparació per al Mundial. Aquest divendres els de Scariolo van derrotar amb contundència (87-57) la selecció de Veneçuela en un partit que el base català es va perdre, tot i estar en dinàmica amb els companys des de feia dies, juntament amb Àlex Abrines, Willy Hernangómez, Sergi Llull i Rudy Fernández. El protagonista del debut va ser Juancho Hernangómez amb 27 punts anotats al WiZink Center, que es va omplir amb 10.000 persones. L'expectació amb Espanya neix de l'èxit en el Mundial del 2019 i en l'Eurobàsquet de l'any passat. L'equip estatal és el rival a batre a la cita planetària que se celebrà entre el 25 d'agost i el 10 de setembre entre el Japó, Indonèsia i les Filipines.

stats