Esports 19/09/2019

Gallego: "El del primer temps no és ni el joc ni l'equip que vull veure"

El tècnic de l'Espanyol ha fet autocrítica després de l'empat davant del Ferencváros

Roger Requena
3 min
David Gallego observa des de la banda el partit de l'Espanyol davant del Ferencváros

Cornellà de LlobregatEl tècnic de l'Espanyol, David Gallego, ha afegit més dosis d'autocrítica al seu discurs després de l'empat davant del Ferencváros. "Lamento el resultat per l'afició i pels jugadors. No és el joc ni l’equip que vull veure. Ens ha faltat velocitat en la circulació i velocitat després de pèrdua. No hem estat bé aquí. Després, ens han fet un gol aviat que ens ha desajustat. En el primer temps no hem estat bé, no hem estat còmodes ni intensos. No ens hem ajuntat ràpid quan la pilota ens superava", ha explicat el preparador de Súria, que, en canvi, ha celebrat la resposta del seu equip al segon temps: "Hem jugat per dins i per fora, hem circulat; la recuperació després de pèrdua ha sigut brutal, els hem ofegat. Així sí que enganxarem l’afició. Ens ha faltat molt a la primera part, però a la segona s’ha acostat molt al que jo vull".

Gallego no ha sabut trobar explicació al fet que el seu equip hagi tornat a necessitar veure's contra les cordes per reaccionar. "No tinc explicació a per què l’equip necessita una adversitat per reaccionar. Això em preocupa una mica més. La responsabilitat de no tocar la tecla adequada en el primer temps és meva", ha afegit, abans de treure algunes conclusions positives del segon temps: "Ha de servir perquè els jugadors vegin que es pot fer i que són un gran equip. Els falta deixar-se anar i anar veient cada cop més bons minuts, és la idea". Quan li han preguntat si ho considerava una ocasió perduda, el tècnic de Súria ha insistit en la mirada positiva: "Marxo pensant que l’equip s’ha adonat que pot jugar molt bé. Vull que ens adonem del que som capaços de fer. A Europa no hi ha res fàcil. Jo miro el meu equip i el creixement del meu equip. Hem fet mèrits per guanyar i no ho hem fet".

El tècnic ha repartit elogis per a Pol Lozano, que en la seva primera titularitat en un partit oficial amb el primer equip ha completat una actuació força positiva. "És un jugador a qui conec des de fa anys. Tàcticament respon al que busquem, equilibra molt i no té pèrdues, fet que resulta fonamental per a nosaltres", ha dit. I ha afegit: "En la pressió després de la pèrdua ha fet un partidàs. Hem d’anar a poc a poc. He esperat el moment. Sabia que estaria al nivell. Ja tenim un jugador més en dinàmica, era una prova important per ell i ho ha passat tot amb bona nota".

Gallego també ha valorat positivament el fet d'haver establert un nou rècord d'imbatibilitat europea, superant l'anterior registre de l'Ajax. "Som els únics que ho hem aconseguit, però és nostre i de tota la gent que ha estat aquí abans. No és fàcil, li dono molt valor. Nosaltres hem ajudat a aconseguir-ho". Sobre el Ferencváros, ha comentat que s'ha trobat el rival que esperava: "És un equip molt ordenat, amb criteri, amb pausa en la sortida de la pilota, que si no estàs ficat et troba jugadors per dins. Tenen nivell. Són el rival que m’esperava. Amb pilota tenen molt de criteri, i a mi m’encanten els equips que generen, són equips que m’agraden. A la segona part no han pogut fer pràcticament res pel gran treball del meu equip".

stats