WNBA
Esports 05/06/2015

La WNBA es posa en marxa amb tants atractius com polèmiques

Les catalanes Marta Xargay i Anna Cruz s'incorporaran a la competició quan finalitzi l'Eurobàsquet

àlex Gozalbo
2 min
Maya Moore / WNBA

BarcelonaLa WNBA es posa en marxa aquesta nit amb les Minnesota Lynx com a favorites a un títol que la temporada passada van guanyar les Phoenix Mercury. L'equip de Maya Morre, Seimone Augustus, Rebekkah Brunson i Lindsay Whalen és el principal candidat de la Conferència Oest. Les Atlanta Dream, per la seva banda, lideren els pronòstics de la Conferència Est. Esportivament la campanya presenta molts atractius.

Dues catalanes disputaran la competició, però ho faran quan s'acabi l'Eurobàsquet. Es tracta de Marta Xargay i Anna Cruz. L'exjugadora del Perfumerías Avenida, que acaba de fitxar pel Praga, jugarà amb les Phoenix Mercury. Anna Cruz, que en un principi havia anunciat que aquest estiu renunciava a la WNBA, competirà amb les Minnesota Lynx. La base va tancar amb nota la seva temporada com a 'rookie' a les New York Liberty.

La temporada de la WNBA, però, també arrenca amb un grapat de polèmiques. La incorporació d'Isiah Thomas com a nou president de les New York Liberty va generar crítiques ja que l’exjugador dels Detroit Pistons va ser condemnat l'any 2007 per haver assetjat sexualment Anucha Browne, una executiva dels New York Knicks. Sis dels set membres del jurat el van declarar culpable i la multa va ser de més de deu milions d’euros. La seva arribada a la WNBA ha reobert el cas i mitjans de comunicació com el 'USA Today' o el 'New York Times' van exigir que se’l fes fora. Els periodistes nord-americans s’aferren al precedent de Donald Sterling, el propietari dels Clippers al qual la NBA va sancionar de per vida per haver fet comentaris racistes durant una conversa privada. La WNBA ha anunciat que el seu cas està en estudi.

Una altra de les polèmiques ha estat la disputa entre Glory Johnson i Brittney Griner, dues jugadores de la competició que són parella i que s'han acusat de violència domèstica. L'últim capítol ha arribat aquesta setmana, quan Glory Johnson ha anunciat que està embarassada i que, per tant, es perdrà tota la campanya.

stats