Esports 01/07/2021

Pedalades pels nois i noies amb autisme

Albert Navarro impulsa una iniciativa solidària per recaptar fons perquè nens autistes puguin fer esport inclusiu

2 min
Albert Navarro vol completar les sis maratons més importants del món per recaptar fons per als infants autistes.

BarcelonaAlbert Navarro és el pare del Pau i el Jaume, dos bessons amb autisme. Des que va descobrir fa uns anys que el running li podia servir per recaptar fons perquè nens autistes poguessin fer esport inclusiu no s'ha aturat i ha anat enllaçant iniciatives solidàries. L'última campanya comença diumenge. "La idea és fer el Camí de Sant Jaume amb bicicleta en set dies, des de Roncesvalls fins a Santiago de Compostel·la, uns 790 quilòmetres. És una iniciativa que vinculem amb l'Associació Aprenem, que intenta ajudar les famílies amb nens i nenes amb autisme. L'objectiu és recaptar diners perquè puguin fer esport sense limitacions", diu Navarro. La iniciativa, que admet donatius solidaris a través de Bizum (codi 02520), ja ha recaptat més de 500 euros.

"La resposta de la gent sempre és molt positiva. Els nens amb autisme topen amb algunes dificultats a l'hora de fer esport; timidesa, falta d'habilitat social, dificultats per entendre alguna regla concreta... Intentem que puguin tenir un monitor al seu costat per acompanyar-los durant la pràctica esportiva. Això facilita que el nen pugui disfrutar de l'activitat i que el grup pugui ser més fluid", explica l'Albert. Un grup de suport filmarà el repte.

"Tot el que sigui fer esport aporta beneficis a nivell motiu, cognitiu, social i inclusiu. Algunes famílies tenen por i amb aquestes iniciatives intentem fer-los més fàcil el dia a dia", recorda l'Albert. Com s’aprèn a ser pare i a gestionar l’autisme? "És un procés llarg, lent i dolorós. Primer hi ha un temps de dol, d’acceptar que les coses van així. Jo no acceptava que m’havia tocat a mi. Quan te n’informes i tens ajudes tires endavant. El gran canvi de xip és entendre que has de tirar endavant pels teus fills, perquè siguin feliços", argumenta.

"Jo i la meva parella som mestres i vam lluitar molt per la inclusió escolar dels nostres fills. Volíem que estiguessin en un sistema ordinari sempre que fos possible. Els joves d’ara seran els adults del futur i és bo que hagin vist aquesta diversitat. Vam invertir en el seu creixement i en qualitat de vida", resumeix.

stats