Tenis
Esports 16/10/2021

Paula Badosa fa història arribant a la final d'Indian Wells

L'empordanesa es veurà les cares amb la bielorussa Victoria Azarenka

À.G.
2 min
Paula Badosa

BarcelonaLa tenista Paula Badosa ha acariciat la glòria a Indian Wells al derrotar aquest divendres (matinada de dissabte, hora catalana) a les semifinals la tunisiana Ons Jabeur (doble 6-3 en 1 hora i 21 minuts), i jugarà aquest diumenge la final del torneig californià davant la bielorussa Victoria Azarenka. L'empordanesa pot convertir-se en la primera catalana a endur-se el conegut com el cinquè Grand Slam.

Malgrat el clar i rotund resultat d'aquesta matinada a la semifinal, Badosa va patir per posar la cirereta al partit, ja que no va poder liquidar-lo fins a la seva sisena pilota de partit. De 23 anys i número 27 del rànquing WTA, Badosa ha tingut un 2021 sensacional que està culminant amb una impressionant actuació a Indian Wells.

Aquesta era la primera vegada que Badosa disputava el quadre principal del torneig del torneig californià, i ha completat un esplèndid recorregut fins a la final, ja que només ha perdut un set fins ara. Pel camí ha derrotat rivals de molt pedigrí com l'alemanya Angelique Kerber (guanyadora de tres Grand Slams i ex número 1 del món) o la txeca Barbora Krejcíková (tercera cap de sèrie d'Indian Wells i número 5 del rànquing en l'actualitat).

El seu gran pas per Indian Wells, en què ha fet una exhibició de solidesa i contundència en el joc, també li podria obrir les portes de les Finals WTA de Guadalajara (Mèxic), on s'enfrontaran les vuit millors tenistes del món. "La veritat és que és una cosa increïble. A l'arribar aquí no m'ho esperava gens. Sabia que estava jugant bé, que estava fent un bon any, però arribar a una final d'un Masters 1000 fa només uns mesos era una cosa impensable per a mi", va dir.

Azarenka és una jugadora veterana i amb un bon palmarès: campiona de dos Open d'Austràlia (2012 i 2013). Va arribar a ser número 1 del rànquing mundial l'any 2012 i suma un total de 21 títols al circuit professional. "Espero un partit molt dur. És una campiona. Ha estat en moltes finals de Masters 1000 i Grand Slams. Sap el que és competir en una final, i per a mi aquesta serà la primera vegada d'un Masters 1000", va analitzar la tenista catalana.

stats