GOLF
Esports 28/09/2012

Europa surt com a favorita per defensar el títol de la Ryder Cup als Estats Units

Liderat per José María Olazábal, l'equip europeu de golf defensarà el títol del 2010 de la Ryder Cup a Chicago

Efe
2 min
Els capitans dels equips de la Ryder, José Maria Olazábal i Davis Love III

ChicagoEl golfista basc José María Olazábal, un home dur en aparença però ple de valors i sensibilitat, té l'encàrrec més compromès de la seva vida esportiva: guiar els dotze jugadors que representen Europa a la defensa de la Ryder Cup en territori nord-americà. Fa dos anys, durant la Ryder Cup disputada a Gal·les, Europa va donar una bona "bufetada" als Estats Units.

Aquella derrota va caure com pluja sobre terreny mullat. De les vuit últimes Ryder Cup, els nord-americans només han somrigut en dues. Però la gran potència ha proclamat un "ja n'hi ha prou!". Han passat més de 700 dies des d'aquella competició a Gal·les, i Estats Units s'ha proposat que des de divendres Europa deixi de ser com un pal enredat en una de les rodes de la seva enorme maquinària. Olazábal (Fuenterrabía), de 46 anys, és conscient de tot aquest cúmul de frustracions a l'altre costat de l'Atlàntic. També sap que l'escenari d'aquest duel singular entre els millors golfistes serà incòmode i hostil.

Chicago i el seu camp de Medinah estan preparats per elevar la temperatura ambiental probablement fins a punts abans desconeguts. Enmig de tant furor ianqui i davant un camp preparat per celebrar i cridar pels 'birdies', el capità europeu penetrarà en l'intricat món de les emocions per contrarestar tanta adversitat. Olazábal, reconegut catedràtic en golf, despullarà a la sala dels jugadors europeus les seves pròpies entranyes. L'objectiu serà arribar a la zona del cervell on les emocions dormen. Poca tècnica i estratègia, la justa.

Els seus dotze jugadors ja estan entre els millors del món (McIlroy, Donald, Rose, Westwood, Poulter, García...) i només hi ha un neòfit en assumptes de Ryder Cup, el belga Nicolas Colsaerts. "El públic de Chicago és dels més sorollosos, això ja ho sabem, i sempre hi haurà algun brètol que intenti perjudicar. Espero saber inspirar l'equip perquè s'aïlli de tot això", va comentar fa mesos el cap de files de l'equip europeu. "Intentaré traspassar la pell dels jugadors", va comentar també fa setmanes Olazábal. Per això, el basc recorrerà a vídeos, xerrades, emocions viscudes i la força que atorga l'esperit del seu amic Seve Ballesteros, amb el qual va formar la millor parella de la història d'aquesta competició. "És la primera vegada que el Seve no serà entre nosaltres físicament, encara que sí que hi serà en esperit", va dir Olazábal.

A l'altre bàndol, el capità Davis Love treballa en la progressiva unió entre les seves dotze estrelles i el xip del joc per forats ('match play'). Love (48 anys) està entestat a evitar la pena capital dels nord-americans, de manera que diumenge tots hauran de batallar com un equip i sacsejar el concepte més individual del joc per cops ('stroke play').

Els veterans Tiger Woods, Phil Mickelson, Steve Stricker o Jim Furyk formaran al costat dels nous valors com Webb Simpson, Bubba Watson, Brandt Snedeker o Keegan Bradley. Diumenge jugaran tots com un de sol, i agermanats amb els més de 40.000 seguidors, que tenen una consigna oficial: vestir tots de vermell per generar una marea monocolor que influeixi en la tremenda batalla esportiva que s'acosta.

stats