Ultra Pirineu
Esports 21/09/2014

"M’ha sortit una cursa perfecta": Núria Picas posa en qüestió a l'Ultra Pirineu la superioritat masculina

La catalana va remuntar 31 posicions i tan sols va ser superada per tres dels 1.050 corredors

Núria Picas, durant l'Ultra Pirineu / ELENA MATE

BagàDels 1.050 participants de l'Ultra Pirineu-Salomon Nature Trails, tan sols tres (Luis Alberto Hernando, Francesc Solé i Jessed Hernández) van recórrer els 103 quilòmetres de la prova amb menys temps que Núria Picas. La catalana, que va creuar la línia de meta amb una senyera en què es podia llegir "Els catalans volem votar!", va guanyar la prova femenina i es va quedar a un pas de pujar al podi absolut.

Núria Picas va remuntar 31 posicions en una cursa memorable. Quan va passar pel Niu de l'Àliga (quilòmetre 14), la catalana ocupava la 35a posició, però la seva progressió va ser espectacular. Els punts de control situats a Bellver, Prats, Collell, Saldes i Créixer recullen la seva evolució.

"M’ha sortit una cursa perfecta. M’he anat trobant bé i he quedat quarta de la general, així que no puc demanar més. He sortit tranquil·la, sense presses, conscient que la carrera és molt llarga i que cal regular. He anat de menys a més i he gaudit molt. També he tingut moments baixos, però els he sabut gestionar bé. Conèixer tan bé la carrera és un punt a favor, jugar a casa i acompanyada per la gent que vols sempre és favorable", va dir Núria Picas, que va invertir 12 hores, 39 minuts i 2 segons en completar el recorregut, que recorre indrets preciosos del Parc Natural del Cadí-Moixeró.