MotoGP

La nova normalitat de Marc Márquez

El pilot de Cervera acaba novè a Jerez en una cursa que s'ha adjudicat Jack Miller

3 min
Marc Márquez (93), per davant de Pol Espargaró (44) a Jerez

BarcelonaJa fa uns anys que els aficionats a la MotoGP es van haver d'acostumar a veure com Valentino Rossi deixava d'optar a la victòria. Seguia competint, però no per guanyar. Ara toca fer el mateix amb Marc Márquez. Amb la diferència que, en el cas del pilot de Cervera, s'espera que més tard o més d'hora torni a lluitar per pujar al graó més alt del podi. Al Gran Premi d'Espanya, a Jerez, en la segona cursa després de reaparèixer, el sis cops campió va finalitzar novè. Un pas més.

És la nova normalitat de Márquez, que encara trigarà a estar entre els millors. Per més que costi d'assimilar, per ara el seu repte no és guanyar, sinó acabar. De competir. No és fàcil veure com aquell pilot que ha guanyat vuit títols, sis dels quals a la màxima categoria, només pot lluitar per quedar per davant del seu company d'equip, Pol Espargaró. Els seguidors s'havien malacostumat a veure'l tan sovint aixecant trofeus que semblava que ho feia amb una mà a la galta. Ara toca canviar el xip i valorar novament l'esforç que hi ha al darrere de cada victòria a la categoria més prestigiosa del motociclisme mundial.

Recuperat de l'ensurt de dissabte, en què va caure en un revolt on els corredors arriben a 200 quilòmetres per hora, feia una demostració de força a la qualificació pujant a la moto. I aquest diumenge, que tornava a anar pel terra al warm up, acabava completant les 25 voltes sense despenjar-se dels pilots capdavanters. A Márquez li falta ritme, temps, adaptar-se novament a la seva Honda i trobar el punt físic i competitiu per tornar a ser entre els millors. Amb les graderies buides, i a falta de trobar l'escalf dels aficionats, el de Cervera s'ha de conformar amb l'ovació dels mecànics quan arriba al box. El seu equip sí que li reconeix tot l'esforç.

Miller guanya, Bagnaia és líder

A Jerez, el Mundial vivia un nou canvi de guió. Fabio Quartararo partia amb avantatge per guanyar la cursa i, després d'un bon inici, semblava escapar-se dels rivals. Fins a la meitat. El francès de Yamaha ha tingut problemes tècnics, i de ser líder destacat ha anat perdent posicions fins a acabar tretzè. Jack Miller, que vivia còmodament instal·lat en la segona posició, s'ha vist de cop i volta amb opcions de guanyar i no ha desaprofitat l'oportunitat. La seva primera victòria al traçat andalús i el primer triomf de Ducati des que el 2006 va imposar-se amb Loris Capirossi.

Jack Miller, guanyador a Jerez.

Els neumàtics han sigut claus. De fet, la cursa ha sigut força lenta. Tots han preferit ser conservadors a l'inici per por a quedar-se sense gomes al tram final. No hi ha hagut gaires caigudes, i la majoria s'han concentrat al tram inicial. Álex Rins ha sigut un dels que han anat per terra. Ha pogut tornar al traçat i competir fins al final. Fins i tot fent els millors temps durant una part de la carrera. Però ja no tenia opció de fer res més que acabar vintè.

Miller, emocionat, guanyava la cursa. I Ducati completava el doblet amb Pecco Bagnaia. Amb aquest segon lloc, Bagnaia escala fins a la primera posició del campionat (66 punts), per davant de Quartararo (64) i Viñales (50). Joan Mir, vigent campió, i que ha finalitzat cinquè, ocupa la quarta posició (49). Mentre que Márquez és provisionalment quinzè (16).

Tercera victòria de Pedro Acosta

A la categoria petita, el murcià Pedro Acosta ha aconseguit la tercera victòria consecutiva i ha reforçat el seu lideratge a Moto3. Acosta ha acabat per davant de l'italià Romano Fenati i del tortosí Jeremy Alcoba. A la categoria mitjana, l'italià Fabio di Giannantonio ha guanyat la cursa per davant del seu compatriota Marco Bezzecchi i del britànic Sam Lowes. El Mundial de Moto2 el lidera l'australià Remy Gardner.

stats