Esports 05/09/2018

Nadal triomfa en un partit agònic i es trobarà Del Potro a les semifinals del US Open

El mallorquí s'ha refet en diverses ocasions davant Thiem per endur-se en el desempat un partit de cinc sets i quasi cinc hores

Efe
3 min
El partit va acabar a les dues de la matinada.

Nova YorkEl mallorquíl Rafel Nadal, número 1 mundial de tennis, ha superat aquest dimecres en un desempat, després de cinc sets, l'austríac Dominic Thiem en l'Obert dels EUA i s'enfrontarà en la semifinal amb l'argentí Juan Martín del Potro.

El vigent campió del US Open ha afrontat un duel complicat a la pista principal de Flushing Meadows, on el novè favorit l'ha escombrat en el primer set i, malgrat la remuntada, l'ha pressionat durant 4 hores i 49 minuts, per la qual cosa ha forçat dos tie-breaks decisius.

A Nadal, que ha vençut per 0-6, 6-4, 7-5, 6 (4)-7 i 7-6 (5), l'espera en la ronda següent Juan Martín del Potro, tercer classificat en el rànquing de l'ATP, que es va imposar aquest dimarts al nord-americà John Isner per 6 (5)-7, 6-3, 7-6 (4) i 6-2.

Thiem ha començat dominant el partit, però Nadal li ha plantat cara després que li arrabassàs aquest primer parcial en tan sols 24 minuts a força de serveis guanyadors, ja que n'ha acumulat 18 enfront dels 3 del manacorí.

Nadal ha aconseguit consolidar els seus punts en la segona mànega, encara que en ocasions ha refusat retornar les pilotes ràpides de Thiem i ha preferit acostar-se a la xarxa i allargar els intercanvis per cansar el seu oponent.

Així, l'austríac ha començat a cometre errades –58 de no forçades en total, enfront de les 49 de Nadal– i a perdre una mica de seguretat en errar algun revés o topar-se amb la xarxa en moments de desempat, oportunitats en les quals s'ha imposat el tennista mallorquí.

En el tercer parcial s'ha mantingut una lluita titànica entre els dos professionals i, amb el marcador en 6-5 a favor de Nadal, Thiem li ha posat les coses difícils per aconseguir el punt de set, que ha durat uns vuit minuts entre anades i vingudes dels empats en els punts d'avantatge.

Però quan semblava que el manacorí tenia a les seves mans el partit, ja en el quart set i ben passades les dues hores de joc, Thiem s'ha animat i s'ha posat per davant, malgrat l'espectacularitat dels punts que el campió guanyava.

En un moment donat, Nadal ha avantatjat sis jocs sobre cinc de Thiem, però ha comès un error quan estava a punt de consolidar el seu punt d'avantatge en el 'break point' i ha enviat una pilota a la xarxa, fet que ha donat passada al rival perquè forçàs un desempat.

L'estadi Arthur Ashe ha estat ple de rostres coneguts, des de l'actor Ben Stiller, que s'ha assegut amb la família de Nadal i ha vocalitzat un "Som-hi, Rafel", fins a Michael Keaton i Priyanka Chopra, disseminats entre un públic que ha anat abandonant les graderies a mesura que avançava la nit.

Les cares llargues s'han anat estenent a la llotja de Nadal a mesura que Thiem remuntava punts i s'adjudicava el desempat. El partit s'ha resolt en un cinquè set final, en el qual no s'ha fet enrere i ha forçat un segon desempat

Nadal finalment ha triomfat sobre l'austríac i el joc ha conclòs al voltant de les dues de la matinada. És el partit més llarg de tot el torneig, per davant d'un altre de protagonitzat per ell mateix, de 4 hores i 23 minuts, davant el rus Karen Khatxanov.

En declaracions a peu de pista, l'actual campió del US Open ha explicat que en abraçar el seu oponent a la pista, una vegada superat el duel, li ha dit: "Em sap molt de greu. Ets bo, continua així".

Feliç i agraït per l'afició que ha quedat a animar fins a altes hores de la nit, Nadal ha reconegut que havia sofert i que li "ha trencat el cor" haver perdut aquell punt de break en el quart set, però que simplement ha continuat endavant.

Després de dir-se a si mateix que despertàs en el "dur" primer set, en el qual anava perdent, el mallorquí s'ha centrat en el seu propi joc, pel qual sempre diu que sent "passió".

"Treu un punt més, salva una pilota més... continua sempre, una més sempre. Aquesta és l'única manera de ser on som avui", ha resumit un Nadal exultant.

stats