LLIGA DE CAMPIONS
Esports 29/04/2014

El Madrid humilia el Bayern i té a un pas la 'Décima' (0-4)

Ramos i Cristiano, amb dos gols cadascun, col·loquen els blancs a la final de la Champions

A. Llimós
Sergio Ramos celebra el seu gol a l'Allianz Arena / Adam Bongarts / Getty

BarcelonaEl Reial Madrid està a un partit de guanyar la 'Décima'. El conjunt de Carlo Ancelotti ha golejat 0 a 4 el Bayern Munic de Pep Guardiola i s'ha classificat amb autoritat per a la final de la Champions de Lisboa. Als vint minuts de partit, el Madrid havia sentenciat el duel gràcies a dos gols de cap de Sergio Ramos. Uns minuts més tard, el portuguès Cristiano Ronaldo ha culminat un ràpid contraatac dels madridistes per situar el 0 a 3. El mateix davanter del Madrid, a l'últim minut, ha marcat el darrer gol, el número 16 en aquesta edició de la Champions, rècord absolut. Xabi Alonso ha vist una targeta groga i es perdrà la final de Lisboa. Dimecres, Chelsea i Atlètic de Madrid es disputen l'altra plaça de la final.

L'ímpetu del Bayern per superar l'1 a 0 de l'anada s'ha girat en contra dels bavaresos. El Madrid, ben col·locat en defensa, ha aprofitat els espais que ha concedit el bloc alemany i s'ha classificat per la final de Lisboa sense patir el més mínim. Els grans herois de les semifinals han estat Sergio Ramos i Cristiano Ronaldo, amb dos gols cadascun. En poc més de 30 minuts, els blancs han humiliat el Bayern Munic i han posat tots dos peus a la final. Ancelotti li ha guanyat aquest cop la partida a Guardiola, que no ha pogut trobar espais en la poblada defensa madridista.

Sergio Ramos ha marcat el 0 a 1 als 16 minuts després d'un córner. El central andalús s'ha elevat imponent per sobre dels defenses bavaresos i ha superat amb comoditat Neuer. El Bayern Munic ha quedat tocat pel gol del central i, tot just 4 minuts més tard, el mateix Ramos ha fet el segon gol gràcies a rematar novament de cap una centrada lateral d'una falta. Als 33 minuts, Cristiano Ronaldo ha culminat un gran contraatac dels homes d'Ancelotti i després de l'assistència de Gareth Bale ha batut Neuer per sota. Ha estat el gol número 15 de Cristiano a la Champions, rècord històric de la competició. El portuguès no n'ha tingut prou, i als instants finals ha segellat la humiliació amb una falta directa que ha servit per dibuixar el 0 a 4 definitiu.

Abans dels 3 gols madridistes, de fet, la primera gran ocasió l'ha tingut Gareth Bale amb un remat des de 35 metres que ha marxat per sobre de la porteria local. Neuer ha rebutjat amb el cap una pilota llarga que buscava Benzema, i la pilota ha arribat al gal·lès, que ha disparat fora de primeres. Al descans, Guardiola ha intentat refer l'equip i ha posat Javi Martínez per frenar les ràpides transicions dels visitants. El Bayern s'ha apropat a la porteria d'Iker Casillas –totalment desaparegut al primer període–, però no ha trobat el camí del gol. Per una falta al mig del camp, Xabi Alonso ha vist la groga i no jugarà la final.