TENNIS - ROLAND GARROS
Esports 09/06/2013

La modèstia del gladiador

Rafel Nadal no se sent favorit, però admet que quan ha necessitat el seu millor tennis l'ha oferit

Ara Balears
3 min

París.Rafel Nadal no se sent favorit per guanyar la final de Roland Garros que avui jugarà davant David Ferrer. I això, malgrat ser el rei de la Philippe Chatrier amb els set títols que hi acumula. I malgrat haver evocat l'èpica en una semifinal eterna davant el número 1 mundial, Novak Djokovic. El manacorí assegura que, fins ara, el seu torneig ha estat "positiu", perquè encara que ha trigat a treure el seu millor tennis, quan l'ha necessitat ha jugat al millor nivell.

"Ha estat el Roland Garros més fred que hem tingut, la temperatura no ha estat l'esperada. Fins avui crec que ha estat un bon Roland Garros; al cap i a la fi, quan ho he necessitat he jugat al meu millor nivell", analitza el mallorquí, segons informa l'agència Efe.

"La primera setmana no va ser ideal, havia jugat millor en els tornejos previs i sense fer-ho tan bé vaig entrar a la segona setmana. Arribaren rivals d'alt nivell i he aconsguit respondre amb un alt nivell. Això vol dir que el cap està fresc per assumir reptes, cercar solucions, lluitar i estar atent al que pugui venir", afegeix. "He acceptat bé les adversitats, els moments negatius del meu joc o perquè els adversaris jugaven bé. Per això som aquí", indica amb modèstia.

Defuig el favoritisme

"No som el favorit, he arribat a la final i l'afrontaré amb l'objectiu de jugar bé, com la resta de partits del torneig. És important arribar amb bones sensacions a la final", assenyala. El manacorí reitera les alabances al seu contrincant d'avui, a qui considera "un amic" i de qui diu que "mereixia des de fa molt de temps una final de Grand Slam".

"No ha perdut cap set, juga perfectament bé, perfecte, jo també he de jugar perfecte, ho intentaré. Serà un dia gran per al nostre esport a l'Estat. És difícil tenir dos espanyols en una final de Grand Slam, és una fantàstica oportunitat per a nosaltres", comenta. Nadal recorda que els dos darrers enfrontaments amb Ferrer "foren molt ajustats" i augura també un partit tancat.

Però la indulgència s'acabarà quan comenci la final. "Quan surt a la pista a jugar qualsevol partit no pens en el que el tennis li deu al rival. David és un gran jugador que, per moments en tota la seva carrera, ha merescut més del que ha tingut, però la seva recompensa va arribant. S'ho mereix més que ningú per la seva actitud, per la seva no rendició a millorar el seu tennis. Jo només pens en el meu, a fer-ho com més bé millor", afirma.

"Si perd, a la llarga estaré content per ell, perquè sé que és una bona persona, un dels jugadors amb els qui tenc una millor relació i, a més, és valencià i amic. A l'hora de perdre, és millor que sigui contra ell", afegeix.

Res d'especial

El tennista, que avui opta a aixecar la vuitena Copa dels Mosqueters, una fita que mai en la seva història cap jugador no ha assolit en un Grand Slam, assenyala que no va fer res d'especial després de l'èpic partit de divendres, en què s'imposaa Djokovic en una semifinal que durà més de quatre hores i mitja.

"El torneig no ha acabat. Avui (per ahir) tenia les mateixes ganes que despús-ahir d'anar a la pista. Em queda un partit i he d'estar al cent per cent. He entrenat a consciència, no més tranquil que d'altres dies", sentencia. I reconeix que el duel davant Djokovic l'ha deixat "un poc cansat", però no prou per impedir-li donar-ho tot en la final d'avui, la vuitena en aquest torneig.

"L'endemà d'un partit com el de divendres, un té por que es despertin els problemes, però no ha estat el cas. He tingut bones sensacions durant l'entrenament, he copejat la pilota durant 45 minuts, avui horabaixa [ahir per al lector] descansaré i em recuperaré per estar en forma per a la final", explica.

Una final que començarà a partir de les 15.00 hores (Tele 5) a la pista central, la Philippe Chatrier, que veurà el 24è enfrontament entre tots dos. El balanç en els anteriors duels és clarament favorable al manacorí, que n'ha guanyat denou, el darrer: el Màsters de Roma.

stats