Esports 13/06/2020

Massa Barça per a un Mallorca en desconfinament

Derrota per quatre gols a zero en el retorn de la lliga a Son Moix

J. Genovard
3 min
Dani Rogríguez disputa la possessió amb Frankie De Jong

PalmaPrimer partit després del confinament, Son Moix buit, la megafonia substituint els crits dels aficionats, els jugadors suplents a la grada i separats a dos metres de distància, pauses per refrescar-se, cinc canvis, convocatòries més àmplies... El Mallorca torna a la lliga amb un dels partits més esperats de la temporada i un resultat que deixa l'equip tocat i el manté en posicions de descens una jornada més. Un Barça molt efectiu ha superat el Mallorca per quatre gols a zero en un partit marcat pel nou futbol i en el qual el conjunt balear no ha aconseguit trobar el seu futbol.

El Mallorca encara no havia tornat a la que Pedro Sánchez ha definit com a "nova normalitat" quan ja perdia per un gol a zero. En el primer minut, una de les sorpreses a l'onze del Barça, Arturo Vidal, ha avançat el conjunt català amb una gran rematada de cap després d'una assistència de Jordi Alba.

Després del gol, el Barça ha aconseguit el domini del partit. El conjunt català tenia la possessió, però no aconseguia crear perill a l'àrea de Manolo Reina. El Mallorca, ben arreplegat en defensa, no deixava espais perquè Messi, Griezmann i Braithwaite augmentassin l'avantatge dels culers en el marcador. En el minut 26, i després d'una gran jugada individual, Take Kubo ha tingut la primera gran ocasió del Mallorca. El gran xut del japonès ha despertat els vermells, que han deixat enrere el confinament i han recordat per moments el Mallorca d'abans del coronavirus: jugades individuals, xuts sense gaire perill, centrades a l'àrea... el conjunt vermell pareixia haver entrat en el partit i sotmès el Barça a jugar el partit que els de Vicente Moreno volien, però la nova pausa de refresc, per agafar aire i respirar, ha estat la perdició del Mallorca. Després de 10 minuts de control i bon futbol, l'aturada ha fet girar la truita de nou i a la represa Braithwaite ha marcat el segon gol del partit i el seu primer amb la camiseta del Barça després d'una jugada embarbollada a l'àrea. El gol ha pujat al marcador amb suspens i polèmica després que el VAR revisàs una possible mà d'un jugador del Barça en la jugada del gol.

El Mallorca ha tornat dels vestidors amb la idea d'imitar l'inici de partit del Barça i retallar distàncies al conjunt català, i per pocs centímetres no ho ha aconseguit. Un gran xut d'Ante Budimir ha sortit fregant el pal i ha activat un Mallorca que ha pogut tenir el control del partit en els primers minuts amb arribades sense gran perill a la porteria catalana.

Pocs minuts després del començament de la segona part, la sorpresa ha saltat a Son Moix: un aficionat, malgrat que el partit es jugava a porta tancada i a pesar de les grans mesures de seguretat, ha aconseguit entrar a Son Moix i ha entrat al camp amb la intenció d'abraçar Leo Messi. Els membres de seguretat del club balear l'han interceptat a temps davant la sorpresa de jugadors, entrenadors i periodistes.

En el minut 55 Suárez ha substituït Griezmann i l'entrada de l'uruguaià, després de quasi 6 mesos, ha reactivat el Barça, que ha estat a prop d'aconseguir el tercer gol del partit. El Mallorca ha alternat dominis de 10 minuts i sofriment i arribades de perill del Barça que podria haver sentenciat el matx en qualsevol moment.

De nou, la pausa per a hidratació ha tornat a dur maldecaps al Mallorca. Just un minut després que els jugadors tornassin al terreny de joc, Jordi Alba ha marcat el tercer gol del partit i el tercer del Barça després d'una gran assistència de Leo Messi. Igual que ha passat amb el segon gol, el VAR ha revisat la jugada després de les protestes dels jugadors vermells. però finalment ha validat la decisió de l'àrbitre.

A tres minuts del final, i amb el partit ja resolt, Messi ha fet el quart gol, un gran gol, en una jugada individual, amb la cama dreta i després d'esquivar quatre rivals. Messi ha tancat el matx amb la seva diana després de repartir dues assistències.

El Mallorca torna del confinament amb derrota i estarà una jornada més en posicions de descens.

stats