Dani Rodríguez impulsa el Mallorca a posicions d'ascens directe

Un gran Mallorca supera la Ponferradina (3-0) amb solvència i es col·loca segon

J. Genovard
Dani Rodríguez celebra un dels gols que ha marcat

PalmaUn Mallorca molt efectiu ha superat amb solvència la Ponferradina (3-0) i es col·loca segon, en posicions d'ascens directe. Dos gols de Dani Rodríguez i un d'Antonio Sánchez han permès al conjunt de Luis Garcia Plaza sumar tres punts vitals abans de visitar l'estadi del Girona -un dels rivals directes per a l'ascens- i deixar enrere els fantasmes del passat.

El Mallorca no ha entrat amb bon peu al partit i ha vist com la Ponferradina en tenia el control en els primers minuts. Imprecisions, presses, poca possessió... A l'inici del matx, el Mallorca ha mostrat una versió fins ara desconeguda en la qual ha estat incapaç de trobar el seu joc.

Amb el pas dels minuts el Mallorca ha anat recuperant el seu futbol i ha aconseguit dur el partit on el conjunt de Luis García Plaza volia. I en el minut 20, després d'una gran jugada col·lectiva, Dani Rodríguez ha marcat el primer gol. Dani, un jugador amb molta arribada de segona línia, ha empès la pilota al fons de la porteria després d'una gran passada de Galarreta que ha deixat el gallec sol a un metre del gol. Amb l'1-0 el Mallorca ha dirigit l'enfrontament cap on ha volgut: el control de pilota i solidesa defensiva han tornat a ser claus per dur les regnes del duel i deixar enrere els temors i els dubtes que el club balear havia generat en els primers 15 minuts.

A 5 minuts del final de la primera part, la Ponferradina ha donat un ensurt al Mallorca amb una gran ocasió que Manolo Reina ha desbaratat amb una gran aturada. La por s'ha convertit en alegria només 2 minuts després. Dani Rodríguez, de nou, ha tornat a marcar i ha posat distància en el marcador amb el 2-0. Una altra gran arribada del gallec de segona línia i amb una gran rematada a centrada de Jordi Mboula han donat el segon gol al Mallorca, que se n'ha anat als vestidors amb mitja victòria a la butxaca.

Els vermells han sortit del descans amb l'objectiu d'adormir el partit i fer bo l'avantatge per sumar els tres punts, escalar una posició i col·locar-se en posicions d'ascens directe. En el minut 53, i en una jugada que pareixia intranscendent, Antonio Sánchez ha aprofitat un rebot dins l'àrea i ha marcat el tercer gol, el seu segon aquesta temporada. El Mallorca no s'hi ha conformat i ha continuat assetjant la porteria rival amb el quart gol entre cella i cella.

Luis García ha aprofitat el gran avantatge en el marcador per donar descans a jugadors importants com el golejador, per partida doble, Dani Rodríguez i Antonio Raíllo, i donar minuts a altres amb l'objectiu de sumar efectius en aquesta lluita per tornar a Primera Divisió.

Manolo Reina s'ha tornat a reivindicar com un dels millors porters de la categoria i ha tornat a salvar el Mallorca d'un gol que podria haver canviat el partit. El porter del conjunt mallorquí ha desbaratat una gran ocasió de l'equip visitant amb una aturada espectacular.

Amb aquesta nova victòria, el Mallorca es col·loca segon classificat, en posicions d'ascens directe, i suma el desè partit sense conèixer la derrota. La setmana que ve els de Luis García Plaza visitaran Montilivi en un enfrontament clau per a les aspiracions del conjunt balear contra el Girona.