Esports 19/05/2021

El Mallorca ja és nou equip de Primera Divisió

La derrota de l'Almeria davant el Cartagena dona l'ascens matemàtic al conjunt balear

2 min
L'afició mallorquinista celebra l'ascens a Primera Divisió.

PalmaEl Mallorca ja és de Primera Divisió. Un any després del descens, el conjunt balear ha aconseguit tornar a la màxima categoria del futbol espanyol. La derrota de l'Almeria aquest dimarts contra el Cartagena ha donat l'ascens matemàtic als vermells, que demà juguen a Tenerife i ja ho faran com equip de Primera.

A manca de tres jornades pel final del campionat, els homes de Luis García Plaza han aconseguit l'anhelat objectiu de l'ascens. La trajectòria del Mallorca ha estat impecable durant tota la temporada, amb tan sols 8 derrotes i sent l'equip menys golejat de la lliga. Amb un total de 22 victòries i 9 empats, el tècnic vermell ha sabut donar continuïtat a la bona trajectòria d'aquest grup de futbolistes, que tot i descendir de categoria l'any passat han demostrat que són de Primera. De nou han tornat a fer història amb un ascens més que merescut.

L'afició mallorquinista celebra l'ascens a Primera Divisió.

Tot i no comptar amb un dels pressupostos més alts de la competició, els balears han estat pràcticament totes les jornades en zona d'ascens directe. La regularitat de l'equip, tant dins com fora del seu estadi, ha estat una de les claus de l'èxit. En una lliga molt complicada, marcada per la pandèmia i la gran rivalitat entre els tres primers classificats (Espanyol, Mallorca i Almeria), els vermells han sabut administrar el seu avantatge i mantenir la fortalesa mental en els moments més durs.

D'aquesta manera es consuma el sisè canvi de categoria de manera consecutiva. El Mallorca torna a la màxima categoria del futbol espanyol tan sols un any després del seu descens i ascendeix a Primera Divisió per novena vegada en la seva història. Mai havia aconseguit pujar amb tanta antelació com ho ha fet aquest curs, ja que sempre ho havia assolit en la darrera jornada o en la promoció. La temporada que ve significarà la 29a del Mallorca a Primera.

Celebració de l'afició i felicitacions

L'afició mallorquinista no ha tardat a anar a la plaça de Joan Carles I per celebrar l'ascens. Tot i l'advertència de l'Ajuntament de Palma, que ha demanat que s'evitàs, centenars de persones han acudit a la plaça, on se celebren els èxits del conjunt mallorquinista.

L'afició mallorquinista celebra l'ascens a Primera Divisió.

Per altra banda, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha estat una de les primeres a reaccionar a l'ascens del Mallorca. En un breu missatge publicat al seu compte Twitter, Armengol ha escrit "som de primera".

També el vicepresident de l'Executiu, Juan Pedro Yllanes, s'ha sumat a la felicitació: "Enhorabona a tot el mallorquinisme, als jugadors i a l'equip tècnic, heu fet una temporada esplèndida. #SempreAmunt!", ha dit Yllanes, que ha demanat "responsabilitat a l'afició davant les possibles celebracions".

stats