Esports 13/05/2021

El Mallorca convoca un sorteig entre els socis per decidir qui podrà entrar a Son Moix diumenge

L'hora del partit del Mallorca-Alcorcón s'avançarà per adaptar-se al toc de queda de les Balears

ARA Balears
2 min
L'afició del Mallorca en un partit

PalmaEl Mallorca ha convocat un sorteig entre tots els socis del club per seleccionar els aficionats que diumenge podran entrar a Son Moix. Més d'un any després 4.086 mallorquinistes podran veure l'equip en directe en un partit clau pel retorn a Primera Divisió contra l'Alcorcón.

Els abonats del club podran participar en el sorteig (a través de la pàgina web) fins dissabte a les 8 del matí i a les 10 h el Mallorca farà un sorteig davant notari. Un cop seleccionats els socis, el club contactarà amb els afortunats via mail i rebran un missatge amb la normativa sanitària pel retorn a l'estadi i les normes d'accés.

El club ha reiterat que l'entrada és nominal i els socis que guanyin el sorteig no podran cedir l'entrada a altres persones. Els socis menors de 14 anys no participen en el sorteig, ja que per normativa han d'anar acompanyats i la llei que regula l'entrada de públic als camps no permet que dues persones entrin juntes.

Cal recordar que aquest dijous dematí el Consell Superior d'Esports (CSD), que depèn del Ministeri de Cultura i Esports, ha acceptat la petició del Govern de les Illes Balears i avançarà l'hora del partit del Reial Mallorca-Alcorcón per adaptar-se al toc de queda de les Illes Balears. En concret, el partit jugarà el diumenge a les 20.45 h perquè els aficionats surtin del camp abans de les 23 h.

Des del Govern han assegurat en un comunicat que "el fet de permetre l'entrada de públic a l'estadi del Reial Mallorca és un reconeixement a la bona evolució de les dades epidemiològiques arran de les mesures aplicades".

Tot i això, l'Executiu ha demanat que es compleixin de manera estricta les mesures de seguretat i ha recordat que és el Consell Superior d'Esports l'autoritat competent per fixar els aforaments i controlar que es compleixin les mesures dins els camps de futbol.

A més, el Govern apel·la a la responsabilitat de l'afició durant tot el partit i que especialment en el cas d'un possible ascens compleixin les mesures sanitàries preventives vigents i s'evitin celebracions que posin en risc la salut de la població.

El 1r de març de 2020 Son Moix va viure el darrer partit de futbol amb públic. El Mallorca s'enfrontà al Getafe en un duel que no seria recordat si no fos perquè els aficionats han hagut d'esperar més d'un any per poder tornar a vibrar amb el seu equip i entrar a l'estadi un dia de partit.

El primer enfrontament que es jugà a Son Moix sense públic fou un dels més esperats de la temporada passada per l'afició mallorquinista: el Mallorca-Barça, i ara, el retorn dels aficionats a l'estadi arriba en un moment clau de la temporada. El conjunt de Luis García Plaza està a només 6 punts d'ascendir matemàticament a Primera Divisió i, si l'Almeria perd el seu partit aquest dissabte i el Mallorca aconsegueix sumar els tres punts, l'ascens serà una realitat.

stats