Esports 12/05/2021

Son Moix tornarà a rebre aficionats aquest diumenge

Hi podran entrar un màxim de 5.000 persones i serà el Mallorca qui marqui els criteris per accedir al camp

ARA Balears
3 min
Imatge del partit d'aquest dissabte entre el Mallorca i el Deportivo

PalmaEls aficionats del Mallorca tornaran a entrar a Son Moix aquest diumenge per animar l'equip contra l'Alcorcón més d'un any després del darrer partit amb aficionats a les grades. El govern espanyol ha autoritzat el retorn dels aficionats als partits de futbol i de bàsquet professionals a les comunitats autònomes on el covid té menor incidència, entre les quals es troba l'Arxipèlag. Segons ha explicat el ministre de Cultura i Esport, José Manuel Rodríguez Uribes, només podrà entrar a l'estadi el 30% de l'aforament fins a un màxim de 5.000 aficionats. En el cas de Son Moix, un cop el govern espanyol oficialitzi l'autorització per tornar a rebre aficionats, hi podran entrar 5.000 persones i serà el club qui definirà la manera en què es decidirà quins seran els mallorquinistes que podran entrar a Son Moix.

El govern espanyol ha informat que, per ara, només les Illes Balears i el País Valencià, a més de Galícia -zones que estan en la fase 1 de la pandèmia-, podran acollir-se a la reobertura autoritzada per l'executiu espanyol. La resta haurà d’esperar una o diverses setmanes, o ja fins a l’inici de la temporada vinent.

L'1 de març de 2020 Son Moix va viure el darrer partit de futbol amb públic. El Mallorca s'enfrontà al Getafe en un duel que no seria recordat si no fos perquè els aficionats han hagut d'esperar més d'un any per poder tornar a vibrar amb el seu equip i entrar a l'estadi un dia de partit.

El primer enfrontament que es jugà a Son Moix sense públic fou un dels més esperats de la temporada passada per l'afició mallorquinista: el Mallorca-Barça, i ara, el retorn dels aficionats a l'estadi pot arribar en un moment clau de la temporada. El conjunt de Luis García Plaza està a només 6 punts d'ascendir matemàticament a Primera Divisió i, si l'Almeria perd el seu partit aquest dissabte i el Mallorca aconsegueix sumar els tres punts, l'ascens seria una realitat.

El ministre de Cultura i Esports, José Manuel Rodríguez Uribes, i la ministra de Sanitat, Carolina Darias, han explicat el pla per a la reobertura, que es va establir a corre-cuita després de la reunió entre el govern i les lligues de futbol i de bàsquet. “Em feia patir deixar entrar públic a uns estadis i a uns altres no, però em van assegurar que els clubs n’eren ben conscients”, justificava Uribes, qui posava l’accent en el fet que tan sols queden dues jornades a la lliga de Primera Divisió de futbol. En canvi, en queden quatre a Segona, més els partits d’ascens. I també queda per jugar el play-off per al títol a la lliga de bàsquet. “Hem d’anar partit a partit. Les mesures s’aniran actualitzant en les pròximes setmanes”, afegia.

A efectes pràctics, els partits amb públic seran el València - Eibar i el Vila-real - Sevilla, de Primera, i el Castelló - Ponferradina, el Mallorca - Alcorón i el Lugo - Mirandés, de Segona. “No són tots els partits, però és una mostra significativa”, afegia el titular d’Esports. Més a llarg termini, Uribes també es va referir a l’Eurocopa, que tindrà a la Cartuja (Sevilla) una de les seus. La previsió, si l’evolució de la pandèmia ho permet, és que hi hagi fins a 16.000 espectadors per veure els partits de la selecció espanyola.

Amb mascareta i distància

Mentrestant, Darias va detallar el protocol per accedir als estadis, on tan sols es permetrà que hi vagin els aficionats locals -sense desplaçaments-. El Ministeri no dictarà les normes que han de seguir els clubs per sortejar les entrades, però sí que obligarà a mantenir una distància d’un metre i mig entre els aficionats, i que l’entrada i la sortida es facin de manera esglaonada i per sectors. Tampoc s'hi podrà menjar ni fumar, s’haurà de prendre la temperatura a l’entrada i els assistents hauran de dur una mascareta FFP2 sense vàlvula.

stats