Barça

Koeman: "La plantilla és molt forta sense Messi"

El tècnic blaugrana demana girar full per competir i demostrar la qualitat de la plantilla

2 min
Ronald Koeman observant un entrenament del Barça a la Ciutat Esportiva.

BarcelonaComença la primera Lliga sense Messi vestint la samarreta blaugrana. Després del periple viscut les últimes setmanes i la marxa de l'argentí al PSG, és el moment d'encetar una nova era. "S'ha parlat molt de Messi i és normal. És el millor jugador del món, ha demostrat durant molts anys en aquest club la seva efectivitat, la qualitat per guanyar títols... No el tindrem més amb nosaltres, però tenim altres jugadors i una plantilla molt forta", ha reconegut Ronald Koeman en la roda de premsa prèvia al matx d'aquest diumenge contra la Reial Societat (20 h, Movistar LaLiga).

El tècnic blaugrana ha confessat que el comiat de Messi és "dolorós per a tots els culers. El trobem a faltar, perquè és un jugador molt important per al Barça, però no hem de viure del passat". Koeman demana girar full tant als aficionats com al vestidor i reconeix que té "una plantilla molt forta per poder aconseguir coses importants. A partir de diumenge no hi ha excuses i l'equip està preparat. Hem de jugar, demostrar i tenir l'actitud per anar endavant. Estic convençut que la gent gaudirà amb aquest equip", ha explicat el tècnic.

Instants abans de la roda de premsa, el club ha anunciat que Memphis Depay, Eric Garcia i Rey Manaj han sigut inscrits a la Lliga de cara al matx contra la Reial Societat, gràcies a un nou acord econòmic amb Gerard Piqué. "Sabem perfectament la situació econòmica del club, que necessita ajuda en tots els sentits. Cal destacar l'actitud de Gerard Piqué, Sergi Roberto, Sergio Busquets i Jordi Alba. Tots els que fa molts anys que són aquí volen ajudar el club per millorar la seva situació econòmica. Demostren que són gent de casa", ha dit Koeman defensant els seus capitans. L'entitat blaugrana, però, encara està en negociacions amb Busquets i Alba per ajustar els seus salaris.

La plantilla blaugrana, però, encara no està tancada. Koeman ha assegurat en roda de premsa que cal reforçar certes posicions, sobretot les capdavanteres. "Veient les posicions de l'equip, avui dia, ens falta gent a dalt: Ansu, Dembélé, Agüero, Coutinho... són quatre jugadors de molta qualitat. Es fa curt el que tenim a davant i per això hem parlat de fitxar un davanter. Ens convé perquè tenim diferents davanters, però cal tenir més competència. Tot depèn, però, de si podem fitxar", reflexiona realista el tècnic blaugrana, conscient de la situació econòmica del club.

Koeman també ha hagut d'afrontar i valorar el possible desencant de l'afició amb el club. Tot i que poc més de 15.000 socis han demanat entrades per a l'enfrontament contra el conjunt txuri-urdin, això no és una preocupació per a l'entrenador neerlandès. "Crec que la limitació de les entrades és per les normes i les distàncies, hi ha un màxim de 22.000 persones. No crec que sigui perquè no estan motivats amb el club. Estem en vacances, a l'agost hi ha molta gent fora. Els que vinguin ens ajudaran molt a guanyar el partit", ha explicat.

stats