Esports 19/08/2013

El judici contra Pistorius se celebrarà del 3 al 20 de març del 2014

L'atleta sud-africà s'enfronta a acusacions d'assassinat i violació de la llei de control d'armes

Efe
1 min
L'atleta sud-africà Oscar Pistorius compareix davant el Tribunal de la Magistratura de Pretòria, a Sud-àfrica

PretòriaEl judici contra l'atleta sud-africà Oscar Pistorius pel suposat assassinat de la seva parella, la model Reeva Steenkamp, se celebrarà del 3 al 20 de març del 2014. El Tribunal de la Magistratura de Pretòria va anunciar la decisió durant una vista prèvia al judici, a la qual va assistir el mateix Pistorius enmig d'una gran expectació mediàtica.

L'escrit de la fiscalia presentat al tribunal acusa Pistorius dels delictes d'assassinat i violació de la llei sud-africana de control d'armes. Al començament de la sessió, que va durar al voltant de quinze minuts, el magistrat Desmond Nair preguntar a l'acusat si es trobava bé: "Sí, donades les circumstàncies", va respondre Pistorius, acompanyat a la sala per diversos familiars.

El fiscal, Gerrie Nel, va anunciar a continuació la data acordada per les parts per a la celebració del judici, del 3 al 20 de març de l'any que ve, que va ser corroborada per l'advocat defensor del velocista, Barry Roux, i el jutge. El magistrat va mantenir les condicions de la llibertat provisional de Pistorius, concedida el 22 de febrer a canvi del pagament d'una fiança d'un milió de rands (uns 78.000 euros).

stats