HOQUEI PATINS
Esports 05/05/2013

Beto Borregán ja ocupa el seu lloc a l'Olimp blaugrana

En un acte molt emotiu, Borregán s'ha convertit en el primer jugador de la secció d'hoquei patins blaugrana amb la samarreta penjada al Palau

Jordi Graell
3 min

BarcelonaAlberto Borregán, més conegut com a Beto, ja té el seu racó al Palau Blaugrana al costat de la samarreta d'un altre mite blaugrana, en aquest cas d'handbol, David Barrufet. Borregán, que entre el 1994 i el 2012 va desenevolupar la totalitat de la seva carrera a la secció d'hoquei patins del Barça, ha rebut aquesta tarda un homenatge molt emotiu al seu estimat santuari, on durant divuit anys va donar tantes tardes de glòria a la parròquia blaugrana.

Un cop finalitzat el partit d'OK Lliga entre el Barça i el Blanes, les més de 1.000 persones que es trobaven al Palau no s'han mogut de la seva cadira per formar part de l'homenatge. A continuació, el pavelló s'ha quedat a les fosques i s'ha fet el silenci entre els assistents, mentre l'acte donava el seu tret de sortida amb un video que repassava els millors moments de la seva carrera esportiva. Encara no havien acabat les imatges quan un grup de patinadores ha fet el seu acte de presència a la pista i que han culminat la seva coreografia mostrant al públic una samarreta de l'homenatjat.

Tot seguit, la llum ha tornat al pavelló perquè Borregán rebés la primera ovació de la tarda accedint a la pista mentre la plantilla actual de l'equip d'hoquei patins li realitzava un passadís amb els estics enlaire. Un cop Borregán ja es trobava al centre de la pista, l'speaker, que es tractava del seu amic íntim i periodista Xavier Saisó, ha anunciat la primera "visita" que rebria l'ex-jugador de Cerdanyola, la dels quatre capitans de les seccions professionals del club: Carles Puyol (futbol), Juan Carlos Navarro (bàsquet) i Víctor Tomàs (handbol), a més de la presència del president del Futbol Club Barcelona, Sandro Rosell.

A continuació, han saltat a la pista 58 nens, que simbolitzaven els 58 títols que va sumar l'ex-capità blaugrana durant la seva trajectòria, a més de dipositar els diferents trofeus en un podi muntat per l'ocasió. Posteriorment també han aparegut a la pista ex-companys de vestidor del Beto, des de veterans encara en actiu com el Negro Páez o Enrico Mariotti fins a joves promeses com Marc Julià o Xavi Barroso, actual jugador del Moritz Vendrell. Un ex-entrenador seu, Quim Paüls, ha agafat el micròfon per destacar "el seu esforç i la seva capacitat per superar obstacles".

Però l'instant més emotiu abans del gran moment ha estat quan Saisó ha anunciat l'entrada a la pista de la família de Borregán, entre els quals hi havia els seus pares, Emilio i Margarita, i la seva germana Montserrat, que ha volgut agrair al club que "el més que un club no és només de paraula sinó que és un fet".

Finalment ha arribat el moment que tothom esperava., quan el seu germà Quique ha destapat la samarreta amb el dorsal 21 de Borregán, que a partir d'avui lluirà a l'esquerra de Barrufet i Sagalés i separada per una columna de la d'Andrés Jiménez. Precisament l'homenatjat ha volgut destacar en el seu discurs el fet d'estar al costat d'un mite com Barrufet, a més de donar les gràcies al món de l'hoquei en general pel suport que sempre li han donat i al club per l'organització de l'homenatge. En aquest sentit, ha volgut agrair personalment al president Rosell el fet de "poder veure feliços els meus pares".

L'acte ha finalitzat amb una foto de família de tots els participants i amb una volta d'honor de Borregán, que des d'avui ja ocupa un lloc en l'olimp blaugrana.

stats