Barça

Més fugues al Barça: el guardià de la lletra petita també marxa

Franc Carbó, supervivent de l'era Bartomeu als despatxos esportius, serà la mà dreta de Ramon Planes a l'Al-Ittihad saudita

3 min
Franc Carbó en una foto d'arxiu.

BarcelonaNova fuga de talent als despatxos del Barça. Segons han confirmat a l'ARA diverses fonts, Franc Carbó, cap de gestió de l'àrea esportiva culer, ha acceptat la proposta d'un altre ex del club, Ramon Planes, per acompanyar-lo en l'aventura que començarà aquest mercat d'hivern a l'Aràbia Saudita. Tots dos treballaran a l'Al-Ittihad, l'equip en què milita l'exmadridista Karim Benzema, entre altres estrelles. El seu entrenador serà Marcelo Gallardo, que va volar cap a Orient després d'una exitosa trajectòria al River Plate argentí.

La reunió Planes-Carbó qualla en el segon intent del director tècnic lleidatà per contractar el ja extreballador culer, convertit els últims anys en una de les peces clau per interpretar, complir i fins i tot trobar dreceres en la normativa del fair play financer de la Lliga que tant afecta l'entitat en el marc de crisi econòmica que pateix des del coronavirus. Ell era el guardià de la lletra petita als despatxos de Sant Joan Despí. Segons informa el diari Sport, no marxarà sol. També se'n va a l'Al-Ittihad la psicòloga Laia Vinaixa, apartada del primer equip del Barça fa només uns mesos.

La primavera passada, Planes va intentar endur-se Carbó quan va esdevenir nou director esportiu del Betis, un càrrec que deixa a mitja temporada per recalar a l'emergent i milionària lliga saudita. Ara sí que es farà realitat l'objectiu que llavors no va assolir. Hi han ajudat els petrodòlars, però aquest no és l'únic motiu que fa que el Barça perdi una figura vital a les oficines.

Franc Carbó, a la dreta de tot de la fotografia

Més enllà del tema econòmic, també ha fet decantar Carbó el seu rol al Barça en relació amb el que li ofereix Planes a l'Aràbia Saudita. Abans de prendre la decisió final, ha parlat amb el director esportiu, Deco, per comunicar-li l'oferta de l'Al-Ittihad. Ara l'exfutbolista lusitanobrasiler, que s'ha mostrat molt comprensiu amb la sortida, haurà de refer l'organigrama i incorporar algú al capdavant de l'àrea de gestió. Sempre que entrin els 40 milions d'euros de Barça Studios, en aquest mercat d'hivern hi ha l'objectiu de fitxar un migcampista per tapar la lesió de Gavi i el baix rendiment de Romeu.

Franc Carbó: tres lustres de trajectòria al Barça

Carbó posa punt final a gairebé 15 anys de carrera professional al Barça. Va entrar a treballar al club el setembre del 2009 com a entrenador de La Masia després de més d'una dècada d'experiència com a tècnic i coordinador als Jesuïtes de Sarrià. Dos anys després, va començar a desenvolupar el projecte de les FCB Escoles, que va acabar liderant entre el 2016 i el 2017 amb una implantació de 37 centres en tot el món. La seva bona tasca en aquesta iniciativa comercial va provocar que el llavors CEO barcelonista, Òscar Grau, apostés per ell a finals del 2017 per dirigir la gestió de l'àrea de futbol, que va quedar òrfena després de la renúncia de Raúl Sanllehí arran de la traumàtica sortida de Neymar al PSG.

Carbó ha sigut la figura executiva a l'ombra de Robert Fernández, Pep Segura, Éric Abidal, Ramon Planes, Mateu Alemany, Jordi Cruyff i Deco. Cap d'ells l'ha volgut fora del seu equip. La seva sortida voluntària és una més de les que haurà de comptar la junta directiva de Joan Laporta quan acabi el mandat. Ja només queda un supervivent de la cúpula anterior en un alt càrrec: Josep Maria Meseguer, el responsable de BLM.

stats