FÓRMULA 1
Esports 31/03/2019

Hamilton recull el regal de Ferrari a Bahrain

Charles Leclerc perd el triomf en les últimes voltes per un problema al motor

Nuria García
2 min
Leclerc, per davant de Bottas i Hamilton a Bahrain

BarcelonaHavia de ser el dia de Charles Leclerc, però qui va acabar pujant al capdamunt del podi va ser Lewis Hamilton. El jove monegasc, que havia arrencat des de la pole tot i que una mala sortida el va condemnar al tercer lloc, va recuperar ràpidament posicions i va superar Bottas i Vettel per tornar al primer lloc. Però, després d’una gran cursa, sense cap errada per part seva, quan tan sols quedaven deu voltes per al final, a Ferrari van quedar tots glaçats: “Hi ha una cosa estranya al motor”, va dir Leclerc per ràdio. Els enginyers de l’escuderia italiana van mirar les pantalles del temps amb uns ulls com unes taronges i van començar a buscar solucions, però no van poder encertar la tecla que arreglés els problemes del jove pilot, que veia com es quedava sense potència i com Hamilton, que anava vuit segons darrere seu, s’acostava perillosament.

Tres voltes més tard, Hamilton el passava com una exhalació i aconseguia un nou triomf. Valtteri Bottas, que era a 30 segons, també el va superar a tres voltes per al final, i va propiciar així un nou doblet per a Mercedes, el segon en dues curses. “Mantingues la calma. Necessitem que portis el cotxe a casa”, li deien per ràdio a Leclerc mentre ell esbufegava i deia que faria el que podria. Però Leclerc no podia estar infinitament de pega, i va tenir un petit cop de sort que li va permetre sumar el seu primer podi. I és que, de cop, els dos Renault van dir prou i es van aturar, cosa que va provocar l’entrada del cotxe de seguretat. Així es va arribar al final i, gràcies a la prohibició d’avançar amb el cotxe de seguretat en pista, Leclerc va poder mantenir el tercer esglaó del podi i evitar que Max Verstappen el superés. “Coses que passen. No ha sigut el nostre dia. Estic decebut, tot i que sense el cotxe de seguretat hauria acabat més enrere”, deia Leclerc.

“Ha sigut una cursa molt difícil. Ferrari ha fet una gran feina, deu haver sigut devastador per a Leclerc no guanyar”, va dir Hamilton tot just acabar la cursa. El britànic no va tenir una cursa gens fàcil -va patir pel desgast dels neumàtics-, però va reconèixer que s’ho havia passat d’allò més bé lluitant amb Vettel a l’equador, just quan els dos pilots van fer la segona entrada a boxs. Hamilton, darrere del de Ferrari, el va intentar superar per l’exterior, va frenar més tard que ningú i es va situar al davant just en el moment que Vettel feia una virolla. Per sort, l’alemany va poder tornar a la pista, però va deixar els neumàtics plans en aquella acció. Les vibracions que tenia el seu Ferrari a causa dels problemes amb les gomes van fer que l’aleró davanter es trenqués, i això va obligar l’alemany a tornar a boxs i reincorporar-se novè. Finalment va acabar cinquè, darrere de Verstappen.

stats