Esports 05/09/2021

Griezmann va cobrar prima de fitxatge tot i pagar la clàusula

2 min
Antoine Griezmann ara està concentrat amb França.

Malgrat que el Barça va dipositar a la Lliga els 120 milions de la clàusula de rescissió d’Antoine Griezmann per fitxar-lo de l’Atlètic de Madrid el 2019, el club blaugrana va compensar el francès amb una prima de fitxatge de 5 milions d’euros. El diari Sport ha tingut accés al contracte que va firmar l’atacant i revela aquesta i altres qüestions sobre la realitat salarial i les bonificacions d’un futbolista que ara torna a estar a la disciplina matalassera amb condició de cedit.

El contracte que Griezmann va firmar quan Josep Maria Bartomeu era president del Barça constava d’un salari progressiu. El francès va cobrar el seu primer any un sou fix de 17 milions d’euros bruts, mentre que l’últim any (2023-24) n’hauria cobrat 21. En total, 95 milions bruts en concepte de sou base al final de les cinc temporades que va firmar. A això s’hi ha de sumar les bonificacions, algunes molt fàcils d’assolir, que tenia pactades el jugador. L’atacant tenia estipulats cada any 2,5 milions només pel fet de disputar el 60% dels partits, i també rebia 0,5 milions si el Barça superava la fase de grups de la Champions i un milió més per arribar als quarts de final d’aquesta competició, entre altres variables.

Entre sou fix i primes, Griezmann va cobrar 25,5 milions bruts (entre els quals el bonus per fitxar pel Barça de 5 milions d’euros) de 33,5 possibles en la seva primera temporada com a blaugrana, mentre que l’últim curs va rebre 21 milions bruts de 29,5 possibles. Per als gestors blaugranes era una prioritat alliberar-se de la fitxa del davanter francès i, a més, en cas d’haver-se quedat al Barça, Griezmann tenia pactat ja a partir d’aquest curs una prima de fidelitat, que era de 7 milions aquesta temporada i de 6,5 milions cadascun dels dos anys més de contracte fins al 2024.

stats