Esports 21/02/2014

Multat amb 200 euros per llançar un gos a un àrbitre en un partit de futbol a Almeria

L'home també haurà de fer front a la factura del veterinari i les taxes judicials

Efe
2 min

AlmeriaEl jutjat de primera instància de Purchena (Almeria) ha condemnat per una falta de danys un veí d'Olula del Río que va llançar un gos contra l'àrbitre durant un partit de futbol. La protectora d'animals El Refugio, personada com a acusació per un presumpte delicte de maltractament als animals, ha informat que l'acusat s'ha conformat amb la pena màxima per una falta de danys, tipificada a l'article 632.2 del Codi Penal. A més dels 200 euros de multa, haurà de fer front també a les despeses del veterinari que va tractar l'animal i a les costes judicials.

"Aquest individu s'ha lliurat de la pena de presó per molt poc. Esperem que serveixi d'avís per a tots aquells que maltracten els animals per esport", ha dit Nacho Paunero, president d'El Refugio. El condemnat havia estat acusat per la Guàrdia Civil d'un delicte de maltractament animal i una infracció administrativa per violència en l'esport.

Els fets es van produir el matí del 9 de febrer, en un partit de Regional Preferent entre els equips d'Almeria Comarca del Mármol i La Cañada, celebrat en el camp Juan José Rodríguez d'Olula. Segons ha detallat la Guàrdia Civil a Efe, quan l'àrbitre del partit es va dirigir cap a una dels banquetes, un espectador va agafar en braços el gos d'un altre aficionat, un Yorkshire Terrier de nom 'Goofy', i l'hi va llançar. L'animal, que no va patir danys, va caure al camp des d'uns dos metres d'alçada tot i que no va impactar contra l'àrbitre.

Després de veure com llançaven el seu gos, que va quedar "adolorit i atordit" després de la caiguda, el seu amo es va encarar amb l'agressor, l'inici d'un forcejament que va acabar amb la intervenció de la Guàrdia Civil.

stats