Esports 30/06/2020

Golejada per somiar en la salvació

El Mallorca guanya per 5 gols a 1 el Celta de Vigo i queda a 5 punts de la salvació

J. Genovard
2 min
Dani Rodríguez celebra un dels gols del partit

PalmaGolejada balsàmica que permet al Mallorca somiar en la permanència. Després d'un inici de la represa de la temporada dubitatiu, amb quatre derrotes i un empat que van deixar el conjunt de Vicente Moreno contra les cordes i amb un peu i mig a Segona Divisió, la victòria per 5 gols a 1 d'aquest dimarts contra el Celta de Vigo, un rival directe per a la permanència, permet al Mallorca mantenir vives les seves esperances i somiar en la permanència una temporada més a Primera Divisió. El Mallorca ha brillat en allò que més problemes li ha ocasionat durant la temporada, l'efectivitat, i ha aconseguit tres punts vitals per continuar viu en la lluita per la salvació.

La gran primera part del Mallorca ha deixat el partit sentenciat en els primers 45 minuts. Per primer cop des de l'inici del desconfinament del futbol espanyol, la polèmica arbitral ha beneficiat el conjunt balear. En el minut 10, i després d'una jugada embolicada a l'àrea del Celta de Vigo, l'àrbitre ha xiulat penal a favor del Mallorca per un lleu contacte de Santi Mina sobre Dani Rodríguez. Tot i les protestes dels jugadors de l'equip gallec, l'àrbitre ha anat al VAR a veure la jugada i ha ratificat la seva pròpia decisió. Ante Budimir ha estat l'encarregat de transformar el penal, que avançava el Mallorca en el marcador. El partit no tenia un dominador clar quan, en la segona ocasió del partit per al conjunt de Vicente Moreno, Cucho Hernández ha marcat el segon gol dels locals amb un gran xut des de la frontal de l'àrea. La segona diana ha enfonsat un Celta que continuava lluitant per empatar el partit quan, 10 minuts més tard, Alejandro Pozo ha marcat el tercer gol després d'una gran jugada col·lectiva del conjunt de Vicente Moreno. El partit ha arribat al descans amb el resultat somiat per als jugadors vermells, que han jugat una de les seves millors primeres parts del campionat.

La por de perdre del Mallorca ha marcat l'inici de la primera part. El celta ha sortit amb el convenciment de lluitar per l'empat i ha tancat el conjunt de Vicente Moreno a la seva àrea i, només 4 minuts després de la represa, el Celta ha aconseguit retallar diferències després d'un gol de Iago Aspas de penal. La diana en contra ha fet despertar el Mallorca, que ha tornat al partit i ha tornat a posar distància en el marcador amb un gran gol d'Ante Budimir després d'una altra gran jugada col·lectiva entre Kubo, Salva Sevilla i el davanter croat.

El Mallorca estava brillant i ho ha aprofitat. Deu minuts després del quart, ha arribat el cinquè, un gran gol de Salva Sevilla, que ha aprofitat la passivitat de la defensa gallega per marcar una gran diana des de la frontal de l'àrea per posar encara més distància en el marcador.

Amb aquesta victòria, el Mallorca se situa a 5 punts de la salvació, que la marca el seu rival d'aquest dimarts, el Celta de Vigo, a qui, amb el resultat d'aquest dimarts, li ha guanyat el goal average. El conjunt de Vicente Moreno visitarà divendres el Wanda Metropolitano amb l'objectiu de continuar amb la seva escalada per aconseguir la permanència.

stats