Copa del rei

El Girona també s'engresca a la Copa (0-2)

Sense jugar el seu millor partit, s'imposa al camp de l'Elx amb gols de Blind i Couto

ARA
El Girona també s'engresca a a Copa (0-2)

GironaEl Girona no es vol despertar. Després d'abaixar el fums de l'Atlètic de Madrid a la Lliga, va posar-se el vestit de la Copa del Rei, imposant-se al camp de l'Elx als setzens de final (0-2). Sense jugar el seu millor partit, l'equip de Míchel supera un nou torn, engrescant-se també en aquest torneig. A més de voler ser a la Champions, aquest equip sembla decidit a alçar el seu primer títol.

I això que l'Elx va aconseguir en alguns moments pispar la pilota als catalans i va disposar de nombroses arribades a l'àrea, però l'efectivitat del Girona, que va marcar gràcies a Blind i Couto, va evitar sorpreses. Juan Carlos, sota els pals, va tancar la porta a un Elx que no fa tant derrotava el Girona en un play-off d'ascens a Primera. Molt han canviat les coses, ja que ara el Girona lidera la Lliga i els il·licitans juguen a segona.

El conjunt local, però, no es va mostrar intimidat per la trajectòria a la Lliga del seu rival i va tenir una arrencada de partit explosiva. Es va llançar a buscar el Girona, a qui va sotmetre en els primers minuts a un setge, si bé no va arribar a concretar cap de les seves aproximacions de vegades clares de gol. El conjunt de Míchel, atordit pel desvergonyiment del seu rival, va trigar a reaccionar, encara que en la primera ocasió en què va poder entrar en contacte amb la pilota va produir una gran acció ofensiva que va culminar Miguel amb una rematada que va salvar San Román.

L'Elx no es va acomplexar i va continuar monopolitzant la possessió de la pilota. Tete Morente i Rodri Mendoza es van mostrar molt actius pels costats, encara que el que va estar més a prop del gol va ser John, a qui Juan Carlos va treure un fort xut des de la frontal de l'àrea. El Girona, en què només Yan Couto es va acostar a la seva millor versió coneguda, va decantar el partit a favor seu inesperadament i després d'una acció a pilota parada. Solís va pentinar cap al segon pal un córner perquè Blind, recanvi del lesionat Eric Garcia, empenyés la pilota a plaer a la xarxa. El segon gol en quatre dies del neerlandès, qui havia entrat pocs minuts abans després de la lesió del defensa de Martorell, la nota negativa del dia a l'equip de Michel.

El gol li va pesar en l'ànim a l'Elx i va tranquil·litzar el Girona, tot i que el conjunt il·licità va reaccionar i va tenir forces per buscar l'empat abans del descans amb diversos xuts llunyans, però sense direcció, de Tete Morente. L'Elx va tornar a sortir a buscar el partit en els primers minuts del segon temps, en què va gaudir de tres ocasions clares de gol que Juan Carlos i la falta de punteria van evitar concretar a l'empat. El conjunt il·licità va elevar la línia de pressió per travar la sortida de pilota del Girona, que també va tenir les seves opcions amb un xut de Valery aclarit per San Román. Quan més bolcat estava l'equip local, una gran contra elaborada entre Yan Couto i Portu va permetre al brasiler anotar el segon gol amb un xut creuat.

L'Elx no es va rendir i va continuar buscant el gol que el fiqués de ple al partit, però un altre cop Juan Carlos va evitar un sobresalt per al seu equip amb una gran parada de Rodri Mendoza, ja en els últims minuts del partit. No era el dia dels locals. Una víctima més d'un Girona imparable.

• Elx: San Román; Carreira, Mario Gaspar (Fidel, min. 88), Bigas (Josan, min. 63), Clerc; Rodri Mendoza, John Chetauya, Febas (Nico Castro, min. 74), Tete Morente, Nico Fernández (Borja Garcés, min. 88) i Mourad (Sergio León, min. 74).
  • Girona: Juan Carlos; Yan Couto, Eric Garcia (Blind, min. 29), Juanpe, Miguel, Portu (Aleix García, min. 84), Arnau, Jhon Solís (Ibra, min. 73), Valery, Iván Martín (Pablo Torre, min. 84) i Stuani (Dovbyk, min. 73).
  • Gols: 0-1 Blind (36') i 0-2 Yan Couto (66').
  • Àrbitre: Alberola Rojas (Castella-la Manxa).
  • Targetes grogues: Pedro Bigas i Tete Morente.