Barça

Xavi no vol que el Barça faci tard amb Gavi

Mentre Luis Enrique es desfà en elogis cap al jugador, el cos tècnic blaugrana confia que renovarà

4 min
Gavi celebra el seu gol amb Eric Garcia

BarcelonaGavi no és només caràcter. Gavi també és futbol. I molt. Així es va encarregar de recordar-ho Luis Enrique després de l'empat de la selecció espanyola contra la República Txeca, en què l'entrenador asturià no va dubtar en desfer-se, un cop més, en elogis cap al migcampista blaugrana. Gavi va superar un company seu, Ansu Fati, com a golejador més jove de la història de la selecció espanyola al marcar. Ho va fer amb 17 anys i 304 dies. Ansu va marcar la seva primera diana amb el combinat estatal amb 17 anys i 311 dies, contra Ucraïna, també en un partit de la UEFA Nations League. "El millor de Gavi és el pack complet. Té gol, com ja vaig dir fa temps. Té empenta, raça i qualitat. Si hi havia un jugador convençut al terreny de joc, era ell. No només pel que fa sense pilota, sinó pel que fa amb ella, que és millor. Ja ho veureu", va elogiar el seleccionador espanyol.

Aquest dilluns, un altre entrenador blaugrana s'ha sumat a les lloances al jove migcampista format a La Masia. "Com a barcelonista, tant de bo renovi amb el Barça", ha dit Pep Guardiola, que ha atès la premsa en el marc d'un torneig benèfic de golf a Mallorca. La renovació de Gavi és una prioritat per al cos tècnic que encapçala Xavi. "És una renovació vital. Per a nosaltres, per al club, per a l'afició", resolen a l'ARA des del vestidor blaugrana. Malgrat que des de l'staff confien que la renovació pugui arribar a bon port, el president Joan Laporta va sorprendre amb unes declaracions en una entrevista a L'Esportiu en què acusava el representant de Gavi, l'exjugador Iván de la Peña, d'estar "comparant" altres ofertes i no acceptar la proposta del Barça. El migcampista finalitza contracte el 2023 i la seva clàusula de rescissió és de 50 milions d'euros.

Malgrat que el desig de Xavi és clar respecte a la renovació del jugador, des del club no s'amagava que la seva venda seria una plusvàlua neta a l'hora d'ajudar els malmesos comptes blaugranes. A diferència de Frenkie de Jong, pel qual encara queden per amortitzar –tenint en compte diferents conceptes econòmics– uns 60 milions d'euros, la venda de Gavi suposaria un ingrés net perquè és un jugador format a la casa. La seva voluntat és seguir de blaugrana, conscient que és un dels futbolistes franquícia de la generació que el Barça ha batejat com a dream teen. De fet, el protagonisme i el lideratge que està agafant el gruix de joves del vestidor també han sigut motors de pes per a les renovacions d'Ansu, Pedri i d'Araujo.

El seu rendiment amb Espanya

Mentrestant, Gavi segueix concentrat amb la selecció espanyola. Les seves actuacions amb Espanya segueixen acaparant titulars i és una peça indiscutible per a Luis Enrique. Al Barça, el migcampista de Los Palacios ha sigut el sisè jugador que més minuts ha disputat aquesta temporada. De fet, fins i tot es recorda un episodi en què va acabar exhaust contra el Granada, quan va ser titular un cop rebuda l'alta després d'haver patit el coronavirus. Però quan Xavi ha tingut en plenitud Pedri, Busquets i De Jong, Gavi sovint ha passat a ser el quart migcampista i ha entrat des de la banqueta. Els seus darrers minuts amb Espanya han posat sobre la taula el debat de si rendeix millor amb la selecció espanyola que amb el Barça.

"Gavi està en un moment de forma molt bo. Mentre altres jugadors potser no arriben tan bé al final del curs, ell destaca en aquest aspecte. També remarcaria una qüestió de confiança. Encara que amb Luis Enrique se sent innegociable, amb Xavi sap que és un jugador important, però també hi ha Pedri, De Jong...", valora Àlex Delmàs, exfutbolista i analista. "Tàcticament també hi ha una explicació. Gavi, amb Espanya, es troba amb un entorn similar al del Barça: és un interior que ha d'esperar, rebre entre línies, mantenir la posició (tot i que a vegades en pot sortir)... A més, comparteix companys en l'onze tant al Barça com a la selecció espanyola. Però el joc amb Espanya és més vertical, amb més ruptures, més ritme... I això, a ell, li va de meravella. Jugar a un ritme més alt i més vertical també implica més riscos a l'hora de perdre la pilota i Gavi, en la pressió postpèrdua, és molt bo", afegeix.

Per la seva part, l'exentrenador del planter blaugrana Carles Martínez exposa uns arguments similars. "El rendiment de Gavi és molt bo tant amb el Barça com amb Espanya. Amb la selecció espanyola se sent l'interior prioritari, i això es nota. A més, amb Espanya, els extrems acostumen a aparèixer més per dins, fet que permet a Gavi moure's més entre línies i guanyar més dinamisme". Martínez també analitza la gestió de la pressió. "Al Barça sovint és dels primers a sortir a pressionar i fa l'esforç perquè altres puguin recuperar la pilota, i en canvi, amb la selecció espanyola, a vegades són els extrems els qui salten a la pressió i ell pot esperar més a la seva zona, recuperar la pilota i llançar el contraatac", conclou el tècnic català, actual seleccionador de l'equip sub-20 de Kuwait.

stats