Futbol

Gavi dona la raó a Luis Enrique en la seva graduació amb Espanya (1-2)

L'interior blaugrana es converteix en el debutant més jove de la selecció estatal

2 min
Gavi, perseguit per Chiellini

BarcelonaLuis Enrique potser és el seleccionador espanyol que més simpatia genera a Barcelona i menys a Madrid. Amb una convocatòria d’autor, tan criticada com plena de jugadors joves i, de nou, sense cap representant del Reial Madrid, el seu equip va derrotar i eliminar ahir la vigent campiona d’Europa, Itàlia, en les semifinals de la Lliga de les Nacions de la UEFA (1-2). Pablo Martín Páez Gavira, més conegut com a Gavi, es va convertir en el debutant més jove de la selecció espanyola amb 17 anys i 62 dies -per davant de Zubieta, 17 anys i 284 dies, i d’Ansu Fati, 17 anys i 308 dies- i ho va fer estrenant-se com a titular i firmant una gran actuació. El jove i hàbil interior andalús, amb el seu bon futbol, va donar la raó a Luis Enrique i, de pas, va acabar amb els nombrosos crítics que té el tècnic asturià a la capital de l’Estat.

Gavi va ser omnipresent: ara a l’interior dret, ara a l’esquerre, ara pressionant i recuperant una pilota, o bé fent una conducció i capitalitzant una acció d’atac del combinat estatal, o separant un company d’una disputa amb els sempre temuts defensors italians. I tot plegat, no en un partit de la selecció sub-18, l’equip estatal que li pertocaria per la seva edat, sinó amb la selecció absoluta. I davant d’Itàlia. I en un estadi com San Siro. En una època de penombra al Barça, la llum de Gavi brilla i brillarà amb força. I, això, a Luis Enrique, tampoc se li escapa. 

Si el jove migcampista de la localitat sevillana de Los Palacios y Villafranca va acaparar els focus pel seu precoç i encertat debut, el jugador del Manchester City Ferran Torres va ser qui es va endur la glòria dels gols. Malgrat no tenir naturalesa de davanter centre, l’extrem valencià s’ha acostumat a centrar la seva posició tant al seu equip com amb la selecció espanyola, i ahir va demostrar el seu olfacte golejador amb dos gols de killer d’àrea.

A la banda esquerra, Mikel Oyarzabal va traslladar al combinat estatal el seu bon moment de forma amb la Reial Societat i es va encarregar de proveir de pilotes Torres. L’ex del València va obrir la llauna al minut 17 i va rematar la feina a les portes del descans amb el segon gol, poc després que Italià es quedés amb un jugador menys per l’expulsió del central Bonucci, que va veure una segona targeta groga.

De Gavi a Yéremi Pino

A la segona meitat va continuar el domini de la selecció espanyola, que va viure una altre debut prometedor de la mà de Luis Enrique. Es tracta de l’elèctric extrem canari de 18 anys del Vila-real Yéremi Pino, que va portar de corcó una defensa italiana superada amb claredat pel combinat estatal. 

Malgrat que Itàlia semblava sentenciada, un córner mal servit va acabar amb un contraatac de la selecció azzurra ben conduït per Chiesa i que va culminar Pellegrini. La selecció italiana acabaria buidant-se damunt la gespa, però Espanya va ser superior i va certificar el seu bitllet per a la final, que es disputarà diumenge contra el guanyador del duel entre França i Bèlgica.

stats