Esports 11/03/2020

El futbol base i regional de les Illes Balears no se suspendrà

La FFIB ha informat que aquestes competicions continuaran amb normalitat

Ara Balears
1 min
Un instant d'un partit de futbol de base / MARC ROVIRA

PalmaLa Federació de Futbol de les Illes Balears ha acordat disputar amb "normalitat" els partits de futbol i futbol sala tant regionals com de base programats per als pròxims 15 dies, tot i la recomanació de la decisió del Consell Superior d'Esports de tancar els estadis de totes les categories estatals. Segons ha informat la FFIB, aquesta mesura es mantindrà mentre "la situació de propagació del coronavirus a les Illes no empitjori". A més, han remarcat que la decisió és ferma i es mantindrà mentre la Conselleria de Salut no informi la federació que amb la disputa dels partits està en risc la salut dels esportistes i els espectadors.

Així mateix, la FFIB ha explicat, a través d'un comunicat, que si Salut obliga a jugar els partits a porta tancada, "preferim suspendre les jornades davant les dificultats que aquesta mesura suposaria per als clubs, pares, mares i jugadors".

Tot i això, i seguint amb les directrius del Govern balear, cap esdeveniment esportiu no podrà superar els 1.000 espectadors, encara que la federació ha assegurat que "és altament improbable".

En el comunicat, la FFIB ha recordat que, per tant, es disputaran els partits corresponents a les categories: Regional Preferent, Primera Regional, Segona Regional, Tercera Regional, Regional de futbol sala, Lliga Femenina Autonòmica, Lliga Femenina Regional i les competicions des de la categoria Juvenil Preferent fins a Prebenjamí de primer any.

Per contra, es manté la suspensió de la 2a Divisió B masculina, la 1a Divisió B femenina, la Segona Divisió femenina, la Tercera Divisió balear masculina, la Tercera Divisió balear de futbol sala, la Divisió d'Honor Juvenil de futbol i futbol sala i la Lliga Nacional Autonòmica Juvenil.

stats