Esports 04/02/2021

La Federació Espanyola de Futbol investigarà els insults racistes al jugador de l'Atlètic Balears

El Departament d'Integritat va denunciar els fets i s'ha obert un expedient extraordinari

ARA BALEARS
2 min
Vinicius Tanque durant el partit

La Federació Espanyola de Futbol investigarà el cas de racisme patit per un jugador de l'Atlètic Balears diumenge passat per estudiar si és constitutiu d'infracció disciplinària. Segons ha informat l'agència Efe, la jutgessa de Competició de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha obert un expedient extraordinari després de rebre la denúncia del Departament d'Integritat.

Durant el partit entre el conjunt balear i l'Atlètic de Madrid B del cap de setmana passat, alguns aficionats de l'equip matalasser proferiren insults racistes contra el davant brasiler de l'ATB Vinicius Tanque. Durant el duel els aficionats cridaren "moneia" en reiterades ocasions al jugador brasiler i, quan aquest era a prop de la zona on hi havia aquests seguidors del conjunt madrileny, cridaren: "Uh uh uh uh".

En els moments dels insults al jugador brasiler, cap dels jugadors no reaccionà davant aquesta situació, ni tampoc l'àrbitre, ni els agents de la Guàrdia Civil responsables del partit, ni cap dels representants de l'equip balear. Després de jornades de polèmica, per la no denúncia de l'ATB, el conjunt balear decidí rectificar i sí que denuncià els insults racistes que rebé el seu jugador.

Després de la denúncia del conjunt balear i de l'obertura d'aquest expedient extraordinari, l'Atlètic Balears s'ha posat a disposició de la Guàrdia Civil i de la Federació Espanyola de Futbol per estudiar el cas amb l'objectiu de localitzar-ne els culpables i evitar que es torni a repetir aquesta situació.

La Federació Espanyola de Futbol ha nomenat un instructor del cas, que serà qui tramiti el procediment i investigui i estudiï les proves que estimi oportunes per posteriorment traslladar-les a la jutgessa de Competició, que serà qui resolgui i dictamini si els insults racistes que rebé el jugador de l'Atlètic Balears són constitutius d'infracció disciplinària.

Aquest dijous la RFEF ha emès un comunicat en el qual ha expressat "absolut rebuig davant qualsevol comportament, actitud o gest de caràcter racista o xenòfob" i ha reiterat el seu compromís d'emprendre "totes les accions que siguin necessàries per a la seva erradicació".

Vicenç Vidal durà el cas al Senat

El senador autonòmic de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, ha informat, a través d'una piulada al seu compte personal de Twitter, que ha registrat una pregunta escrita al Senat per demanar explicacions sobre el cas. A més, Vidal ha reclamat dades sobre agressions "racistes, feixistes, LGTBIfobes, masclistes, catalanòfobes, islamòfobes i judeòfobes" en els darrers 20 anys.

stats