Gimnàstica

L'exentrenador de gimnàstica dels EUA se suïcida després de ser imputat per agressió sexual

John Geddert havia de ser jutjat per 24 càrrecs

Ara
2 min
John Geddert

BarcelonaL'exentrenador de l'equip femení olímpic de gimnàstica dels EUA, John Geddert, s'ha suïcidat aquest dijous després d'haver estat imputat amb 24 càrrecs, que incloïen agressió sexual i tràfic de persones, relacionats amb el seu treball amb esportistes, segons ha informat la fiscal general de l'estat de Michigan, Dana Nessel. "S'ha notificat a la meva oficina que el cos de John Geddert ha sigut trobat aquesta tarda després d'acabar amb la seva pròpia vida. Aquest és un final a una història tràgica per a tothom que hi està involucrat", ha dit Nessel en un comunicat.

Estava previst que Geddert comparegués davant un tribunal aquest dijous, després d'haver estat acusat formalment per la fiscal "d'almenys una agressió sexual i incidents múltiples d'abusos físics contra dotzenes de les seves joves atletes". En concret, Geddert afrontava vint càrrecs per presumpte tràfic de persones, entre els quals n'hi havia sis de relacionats amb menors d'edat; un per activitat delictiva continuada; dos per conducta sexual penal en primer i segon grau, i un per mentir als investigadors.

En un comunicat anterior, la fiscal havia precisat que "aquestes al·legacions se centren en actes múltiples d'abusos verbals, físics i sexuals perpetrats per l'acusat contra moltes dones joves". A Geddert, expropietari d'un gimnàs a la zona de Lansing, capital de Michigan, se l'acusava de tràfic de persones per suposadament haver sotmès les esportistes a "treballs forçosos" en condicions extremes que van contribuir al fet que patissin lesions.

Quan les gimnastes es van queixar, l'entrenador no se'n va fer càrrec i va fer servir la intimidació, amenaces i la força física per fer que actuessin d'acord amb les seves expectatives. A més, ha afegit la fiscal, utilitzava la seva reputació com a entrenador de l'equip olímpic i prometia als pares que faria que les seves filles es convertissin en esportistes de primera fila, cosa que els permetria obtenir beques en universitats, per després sotmetre-les a "un ambient d'abusos continuats , en què va fer cas omís del consell de metges, excepte dels proporcionats per Larry Nassar".

L'obertura d'una investigació contra Geddert es va produir el febrer del 2018, arran del cas de Nassar, un exmetge esportiu que va abusar sexualment de centenars de nenes i adolescents i que va ser condemnat a més de 300 anys de presó. Geddert va entrenar l'equip dels EUA que va guanyar la medalla d'or als Jocs Olímpics del 2012, a Londres.

stats