Futbol
Esports 26/12/2023

El Girona s'interessa per un ex del Barça per seguir lluitant per la Lliga

A Míchel li encantaria lligar la cessió de Nico González, que no té els minuts que voldria al Porto

3 min
Nico González, en un partit amb el Porto

GironaNico González és el principal desig de Míchel Sánchez per reforçar el Girona en aquest mercat d'hivern. L'exfutbolista del Barça ja va ser candidat a l'estiu per reforçar la plantilla blanc-i-vermella, però finalment va acabar al Porto, on ara no té els minuts dels quals disposava al principi. Durant aquest temps Míchel no l'ha oblidat i, aprofitant la seva situació i la necessitat de reforçar el vestidor, obre una nova possibilitat. L'opció és real i el futbolista ja sap l'interès del club.

"Ens ha faltat una mica de físic i de cames. Hem tingut moltes pèrdues de pilota estranyes en nosaltres. Crec que tothom estava cansat i sense gasolina mental", explicava l'entrenador madrileny minuts després de l'empat al Benito Villamarín, on el Girona no va disposar de l'energia suficient per tancar la victòria. L'equip gironí, que tanca el 2023 com a colíder, empatat amb el Reial Madrid, és dels equips europeus que menys futbolistes utilitza com a titulars, perquè té un onze molt definit. Tan sols setze homes han entrat en les divuit alineacions presentades. I alguns d'ells, com Portu i Pablo Torre l'última setmana, només un cop i provocat per les lesions d'altres companys.

És un fet que el Girona necessita profunditat de plantilla i aquí és on entra Nico González, l'opció número u per arribar al mig del camp. Ni la direcció esportiva ni Míchel volen fitxar per fitxar, i busquen futbolistes que puguin aportar un salt qualitatiu per poder estirar les opcions a continuar barallant-se pel primer lloc el màxim temps possible. El gallec encaixa de ple en l'estil futbolístic que es planteja a Montilivi, ja que pot ocupar tant la posició de pivot defensiu com la d'interior. Amb l'adeu d'Oriol Romeu –el seu retorn també es contempla, però com a molt aviat a l'estiu–, Míchel va reformular el seu sistema i ara són Aleix Garcia i Yangel Herrera (lesionat, el seu lloc l'ha ocupat Iván Martín), els encarregats de protegir i ordenar el joc.

A l'estiu, Míchel ja va trucar a Nico González, tal com ha fet amb altres futbolistes, per explicar-li el projecte gironí i intentar convèncer-lo que incorporar-se és la decisió correcta. El Porto, però, rival del Barça a la Champions i encara viu a la competició, va posar 8,5 milions sobre la taula i el va signar fins al 2028. Com el Girona ni podia ni volia plantejar-se aquestes xifres, la proposta es va esvair.

La confiança inicial del futbolista, que va començar sent titular en la nova aventura a Portugal, també s'ha anat diluint i el jugador ha deixat d'aparèixer sobre el terreny de joc: ha disputat 538 minuts distribuïts en catorze partits. A la Lliga no és titular des del 8 d'octubre i en els últims quatre no ha estat ni convocat. Montilivi pot ser l'aparador perfecte en què reivindicar-se. La negociació, però, en cap cas serà un traspàs: Girona i Porto s'haurien de posar d'acord mitjançant una cessió.

El mercat serà mogut

Nico és el gran desig, però no l'únic. El Girona contempla altres noms i posicions per fer més útil una plantilla curta. De fet, va temptejar, sense èxit, la cessió del migcampista del Manchester United Donny Van de Beek, que finalment marxarà a l'Eintracht, i també segueix de molt a prop Mikayil Faye, el central del Barça Atlètic. Hi haurà futbolistes secundaris que sortiran, aquest mercat d'hivern. I la direcció esportiva, liderada per Quique Cárcel, sap que serà un gener llarg. Més encara, si es confirmen els problemes de David López, que s'afegeix a les baixes de Yangel Herrera i Tsygankov i les lesions de llarga durada de Borja Garcia (ni ha debutat ni se sap quan ho farà), Toni Villa i els joves Ricard Artero, Joel Roca i Jastin.

El primer a sortir, en format cessió, hauria de ser Ibrahima Kebe, amb moltes ofertes de Segona Divisió. També hi va haver durant unes setmanes la possibilitat que Pablo Torre trenqués el seu préstec a Montilivi, perquè no estava jugant. Últimament, però, el càntabre ha aprofitat les absències d'alguns companys per tenir presència. A la Copa va ser titular, marcant un gol a Oriola, i contra el Betis va repetir titularitat, fent un gran paper tot i la seva inactivitat posterior. Ara mateix, la seva sortida no es contempla.

També hi haurà marge per a les sorpreses, esclar. L'economia permet fer un esforç. "La nostra obligació és intentar millorar l'equip i, si podem, ho farem", diu Quique Cárcel. A la diana, el nom de Nico González com a principal pol d'atracció.

stats