Barça
Esports 15/02/2016

L'espectacle polèmic del Barça del trident

Alguns mitjans de comunicació, especialment des de Madrid, es pregunten si el penal de Messi és una genialitat o una falta de respecte

N.a.
3 min
Suárez remata el penal de Messi destinat a Neymar / ALBERT GEA / REUTERS

BarcelonaFer espectacle és humiliar? Ja fa mesos que aquesta pregunta es repeteix durant i després dels partits del Barça, especialment si el trident blaugrana completa actuacions tan brillants com va fer en la segona meitat contra el Celta. Des d'aquella 'lambretta' que Neymar va intentar en els últims minuts de la final de la Copa del Rei, es mira amb lupa cada gest, cada regat, cada assistència que té a veure amb el Camp Nou. I la polèmica, més o menys forçada, sempre acompanya les genialitats dels davanters barcelonistes.

Les visions a Madrid

L'últim cas és el penal que Messi va cedir a Suárez i que ha servit d'homenatge indirecte a Johan Cruyff, que ja va xutar una pena màxima així l'any 1982 a l'Ajax. Especialment des de Madrid, s'ha intentat anul·lar l'efecte de l'acció, posant en dubte la legalitat del gol i parlant de prepotència blaugrana. Al diari 'Marca' ha obert un debat per decidir si és una genialitat o una falta de respecte. En la seva columna al diari, l'exàrbitre Rafa Guerrero apunta que s'hauria d'haver anul·lat el gol perquè Suárez arrenca des de dins la mitja lluna de l'àrea, posició incorrecta. Al mateix mitjà, però, Santiago Segurola proposa "nou raons per defensar una jugada per a la història".

L'opinió d'Alfredo Relaño al diari 'As' lloa la imaginació de Leo Messi. "Va ser un luxe extra en un partit plagat de luxes. La cirereta d'una nit que va elevar la bellesa del futbol i l'eficàcia del trident culer", apunta. Però al mateix diari, la firma de Tomás Roncero critica el penal. "Presumeixen d'un gol il·legal", titula. "Va ser un intent de fer que la imatge voltés per tot el món, en aquest afany de presumir que són molt 'guais', una cosa que els té molt obsessionats", escriu. Al text també insinua que és habitual que els àrbitres apliquin un reglament especial al Barça.

A Galícia és on més va coure "l'invent" de Messi i Suárez. Com recull el 'Faro de Vigo', molts aficionats del Celta es van sentir molestos per la manera com es va xutar el penal i ho van expressar contundentment a través de les xarxes socials. El diari, però, recorda que ni els jugadors ni els tècnics del conjunt gallec van verbalitzar que l'acció els hagués molestat. En la crònica principal, de fet, el diari parla "de penal històric" i obvia qualsevol apunt polèmic.

Article al diari Olé

Un món de punts de vista

A la 'Gazzetta dello Sport' no dubten a l'hora de considerar espectacular l'acció del penal de Messi, però insinuen que serà una acció controvertida. "Per a molts és considerada una acció humiliant per als rivals", escriu el rotatiu italià.

A l'Argentina defensen el seu compatriota sota la màxima que el "talent no és provocació", com es pot llegir al diari 'Olé'. "És un crac divertint-se que regira les seves fantasies". El periodista Diego Macías assegura que la trajectòria de Messi l'avala, perquè "no va per la vida ni pel terreny de joc" amb actitud prepotent.

Els regats de Neymar

Abans de l'enrenou amb el penal de Messi, ha sigut Neymar qui més sovint s'ha enfrontat a la polèmica. Però el brasiler, aliè a les crítiques, viu un dels moments més dolços de la seva etapa al Barça i cada cop regateja amb més freqüència i més varietat. És la seva manera de recordar que no ho fa per humiliar el rival quan l'equip ja guanya. Són constants les seves accions per desbordar, pur malabarisme. Diumenge contra el Celta, fins i tot s'hi van afegir Iniesta i Messi en diferents regats espectaculars. Accions que Luis Enrique protegeix en favor de l'espectacle, resignat a viure en un país on, diu, s'accepta abans "una puntada de peu que una filigrana".

stats