FUTBOL
Esports 23/12/2014

Dunga: "Ajudarem Neymar a ser el millor del món"

L'entrenador del Brasil creu que la seva selecció sempre s'ha sabut posar al servei de grans jugadors que marquen la diferència

Efe
2 min
Dunga, nou seleccionador brasiler / ANTONIO LACERDA / EFE

Río de JaneiroEl seleccionador brasiler, Carlos Caetano Bledorn Verri 'Dunga', ha dit que la seva selecció ajudarà Neymar a ser escollit en breu com el millor del món. "Tots ajudarem Neymar a ser el millor del món. Ell ajudarà la selecció brasilera, però la selecció brasilera ha de tenir clar que, ajudant-lo a ser el millor del món, tots podem complir els nostres objectius", ha dit Dunga en una entrevista a la televisió SporTV.

L'entrenador ha recordat que no serà la primera vegada que la selecció treballa per millorar l'acompliment d'un dels seus jugadors. "El 1994 (quan Dunga era el capità) treballàvem per Romario i Bebeto. En altres èpoques tothom treballava per Pelé, per Jairzinho, per Tostao, per Gerson o per Carlos Alberto. Cal tenir la humilitat de fer el treball col·lectiu i també treballar per a una individualitat per poder ser campions mundials", ha afirmat.

Neymar, de 22 anys i considerat com la major estrella brasilera actualment, amb 42 gols en 59 partits amb la selecció, fins ara no ha figurat entre els tres finalistes a millor del món per part de la FIFA en cap any.

L'entrenador, que va ser tècnic de la selecció al Mundial de Sud-àfrica 2010 i va tornar a agafar el càrrec després del fracàs de l'equip al Mundial del Brasil 2014, considera que el futbol de Neymar va millorar després de la seva decisió d'ascendir a capità de l'equip. "Tot i ser un jugador jove, ja és una referència del futbol brasiler i mundial tècnicament. Després de tots els problemes que Brasil va tenir el 2014 per assumptes de lideratge, li traiem el pes a uns altres que estaven sent pressionats i col·loquem Neymar com a capità perquè ell sap treballar bé sota pressió. Ell no s'intimida, per a ell no canvia res", ha afirmat.

Sobre les crítiques de Thiago Silva per haver perdut el lloc de capità, Dunga va dir que la selecció necessita de diversos líders i que hi ha moments en què un capità ha de tenir característiques específiques per a l'equip. "Vaig ser capità en l'època en què es necessitava d'algú enèrgic. Brasil no podia fallar el 1994 perquè era una generació que ho havia guanyat tot menys un Mundial. Feia 24 anys que el Brasil no conqueria el títol. Per això tothom havia de concentrar-se i ser pressionat. Però el lideratge que jo exercia llavors, no seria bo avui", ha dit Dunga.

stats