Esports 30/10/2016

Dovizioso, el novè en discòrdia

Rossi s’assegura el subcampionat de MotoGP i Zarco ja és campió de Moto2

Nuria García

BarcelonaDorna, l’empresa encarregada d’organitzar el Mundial de MotoGP, va incloure diversos canvis de reglament -la centraleta única i els nous neumàtics Michelin- per aquest 2016 amb la intenció d’afavorir l’espectacle i d’intentar equilibrar forces, és a dir, d’evitar que només els pilots amb les motos més capdavanteres fossin capaços de guanyar curses. I, pel que s’ha vist, així ha sigut. Marc Márquez, sent el més regular de tots, ja fa dues curses que va aconseguir ser campió, però aquesta temporada, per primer cop des que se celebra el Mundial de motociclisme, hi ha hagut nou vencedors diferents en la màxima categoria del campionat. L’últim que s’ha afegit a la llista de guanyadors ha sigut Andrea Dovizioso, que va imposar-se ahir a Sepang en una cursa que es va córrer amb l’asfalt mullat per l’aiguat que va caure just abans de començar -i que va obligar a endarrerir la sortida-. Abans que ell, Jorge Lorenzo, Valentino Rossi, Jack Miller, Marc Márquez, Andrea Iannone, Cal Crutchlow, Maverick Viñales i Dani Pedrosa havien pujat al capdamunt del podi. “Al final he traçat llarg en els últims revolts perquè, tot i que saps que no pots pensar en aquests moments en coses negatives, és fàcil desconcentrar-se. L’última volta ha sigut de les més boniques que he fet a MotoGP, sense pressió, i a Malàisia, un circuit dels que més m’agraden”, va dir ahir Dovizioso, que no guanyava des del Gran Premi de la Gran Bretanya de l’any 2009.

Al podi el van acompanyar Valentino Rossi i Jorge Lorenzo. L’italià es va assegurar el subcampionat (el tercer consecutiu) mentre que el mallorquí va trobar-se gairebé per sorpresa amb el podi, ja que després de situar-se líder en els primers compassos va caure fins a la sisena posició. Tot i això, Lorenzo es va veure beneficiat per les caigudes de Crutchlow, Márquez i Iannone, quan tots tres rodaven per davant d’ell. Els aficionats malais van aplaudir quan Márquez va caure, i el català va reaccionar: “Quan a Moto3 hi ha hagut diverses caigudes he vist que alguns aficionats aplaudien i és lamentable. Al final l’aficionat al motociclisme vol veure espectacle però, esclar, aquí Rossi és molt gran, i bé...” El català va concloure: “En tot cas, al final tot això no canvia que el títol el tenim nosaltres”.

Zarco, campió de Moto2

Abans de la cursa de MotoGP, Johann Zarco ha pogut celebrar el seu segon títol de campió de Moto2. El francès, que en les últimes curses no s’havia mostrat del tot competitiu, va poder tancar ahir el campionat amb un triomf a Sepang. Des que la categoria intermèdia va passar a anomenar-se Moto2 (l’any 2010), Zarco és l’únic pilot que ha sigut capaç de revalidar el títol de campió del món. “És molt gran ser el primer que aconsegueix dos títols mundials de Moto2, per això ara és molt dur no plorar d’emoció”, deia. Zarco acostuma a celebrar els triomfs fent un mortal enrere i ahir, per celebrar el títol, va fer-se acompanyar d’un amic, que es va disfressar del pilot, i tots dos, alhora, van fer el mortal enrere. “M’havien demanat que fes un doble mortal, però és massa arriscat. Així que dos Zarcos hem fet dos mortals”, va assegurar, entre rialles.

A Moto3, Francesco Bagnaia va pujar al capdamunt del podi en una cita molt accidentada. Només 17 pilots van acabar la cursa, que es va acabar abans d’hora (13 voltes) després que la Direcció de Cursa mostrés la bandera vermella per la caiguda de María Herrera, que es va fracturar la clavícula dreta.