Bàsquet - Eurolliga

Laprovittola reinventa el tir impossible de Stephen Curry

L'argentí lidera, amb sis triples, la victòria del Barça a la pista del Partizan

2 min
Nico Laprovittola celebrant una cistella a Belgrad
  • Partizan: Punter (11), Dozier Jr. (13), Nunnally (14), Leday (12), Koprivica (8) -cinc inicial-; Avramovic (11), Smailagic (9), Jaramaz, Trifunovic, Andjusic i Kaminsky (5). Entrenador: Zeljko Obradovic.
  • Barça: Satoransky (4), Laprovittola (20), Kalinic (7), Da Silva (13), Vesely (12) -cinc inicial-; Brizuela (2), Hernangómez (15), Abrines (5), Parker (9), Nnaji, Jokubaitis (5) i Parra. Entrenador: Roger Grimau.
  • Resultats parcials: 16-23 / 18-21 / 26-25 / 23-23.
  • Àrbitres: Rocha, Pastusiak i Sukys.
  • Eliminat: Willy Hernangómez.
  • Pavelló: Stark Arena.

El 28 de juliol del 2021, quan el Barça va anunciar el fitxatge de Nico Laprovittola, Lorenzo Sanz va deixar anar la seva opinió a les xarxes socials. "És un jugador amb talent i tir, però que no fa jugar els seus companys i que no defensa un pebrot. Espero que fracassi esportivament com ho va fer aquí", va opinar l'exjugador del Reial Madrid, fill de l'expresident del club blanc. Cada vegada que l'escorta argentí fa un bon partit amb la samarreta blaugrana, els aficionats culers li recorden aquella frase tan poc visionària.

Laprovittola va anotar 20 punts en la victòria del Barça a la pista del Partizan (83-92). El jugador argentí va liderar amb sis triples el triomf de l'equip blaugrana, que segueix invicte a l'Eurolliga. Un dels seus tirs més celebrats va ser un triple des de la cantonada en què va imitar Stephen Curry i, amb una confiança extrema, es va girar abans que la pilota entrés a la cistella. La seva reinterpretació del No-look Three va silenciar Belgrad.

"Els meus companys m'han sabut generar els espais i trobar-me en bones posicions. Tinc molt bones sensacions. Estem molt contents per la victòria. Hem jugat de manera molt intel·ligent", va analitzar Laprovittola, que va repartir sis assistències. "Jugar en equip és l'única manera de guanyar a Belgrad. Estic molt content de com hem defensat i de com hem compartit la pilota. Quan les coses s'han complicat durant la segona part, l'equip ha sabut aguantar", va opinar Roger Grimau, entrenador de l'equip blaugrana. El conjunt català va repartir 24 assistències.

Roger Grimau, entrenador del Barça de bàsquet

Oscar da Silva, Jabari Parker, Jan Vesely i Willy Hernangómez, quatre jugadors interiors, també van fer un bon partit en un Stark Arena que va reunir gairebé 20.000 aficionats. "La primera meitat, en què només hem repartit tres assistències, ha sigut decisiva. Després hem millorat, però no ha sigut suficient", va argumentar Zeljko Obradovic, tècnic del Partizan.

stats