Esports 13/05/2018

Cornellà-El Prat tanca el curs amb un pòquer festiu (4-1)

Gerard Moreno i Sergio García marquen i segueixen empatats com a màxims golejadors a l’estadi

Roger Requena
2 min
Gerard Moreno celebra el gol que obria la llauna contra el Màlaga

Cornellà de LlobregatCornellà-El Prat ha abaixat la persiana d’aquest curs amb una festa de cloenda contra el cuer, el Màlaga (4-1). En un partit amb més gols que joc, l’Espanyol s’ha imposat gràcies a quatre dianes, una per a cadascun dels seus principals atacants, del tot inèdit enguany. Els espanyolistes només han necessitat mitja hora per resoldre el matx: Moreno, Sergio García i Baptistão han superat sense problemes Andrés Prieto, que no ha tingut una estrena gaire dolça al camp on durant molt de temps, quan es preparava al filial espanyolista, va somiar trepitjar. En un partit plàcid, només la falta de punteria ha privat l’Espanyol d’un festí més gran.

L’RCDE Stadium ha tornat a presentar una imatge força pobra, digna d’una temporada en què, malgrat l’empenta final i algunes alegries esporàdiques, l’Espanyol ja feia temps que volia deixar enrere. A qui no podrà evitar deixar marxar és a Gerard Moreno, que es va poder acomiadar del seus club de la manera que més li agrada, marcant gols. La diana contra el Màlaga va ser el 19è del curs, i el 39è des que és a l’Espanyol. El perpetuenc va rebre una passada filtrada de Darder i posteriorment va aprofitar el refús d’Andrés al seu primer intent, de vaselina. No era una diana qualsevol per a Moreno, que sap que probablement serà el seu últim partit com a espanyolista. Durant uns minuts, el perpetuenc s'ha convertit en el màxim anotador de la història de l’estadi, un honor que li ha durat fins que Sergio García, al minut 26, ha resolt, també amb dos intents, una passada per la dreta de Baptistão. Els dos jugadors s’han intercanviat els rols en el tercer gol local.

Allà pràcticament s'ha acabat el partit. A partir d'aleshores, l'Espanyol s'ha acomodat al marcador obtingut. Fins i tot a la cabina des d’on seguia el partit David Gallego, acompanyat d’alguns assistents del cos tècnic, es respirava més tensió que a la gespa. El Màlaga, que fa setmanes que ha descendit i posava força facilitats a l’atac espanyolista, ha escurçat distàncies quan Adrián ha transformat un penal per mans de Naldo. Poc hi ha pogut fer Diego López, la principal novetat de l’alineació espanyolista. El gallec tornava a defensar la porteria dos mesos després de patir un traumatisme cranial, però no ha tingut gaire feina gràcies a la inoperància en atac del Màlaga. La seva titularitat comportava que Pau López no s'hagi pogut acomiadar de la seva afició sobre la gespa. El gironí ja és passat al club. Gerard i altres companys podrien ser-ho ben aviat.

Un altre jugador que segur que seguirà el curs vinent, Pablo Piatti, ha provocat el penal, amb el partit ja decidit, que tancava el marcador. L’argentí s’ha anticipat a Rosales, que l’ha empès de forma absurda dins l’àrea. Amb l’esquerra, i un xut creuat, ha firmat el quart gol de la tarda. La victòria serveix per maquillar una mica més la puntuació d’un Espanyol que acabarà la jornada a tres punts del desè classificat, la Reial Societat.

stats