RCD Espanyol
Esports 21/01/2022

El Betis del Panda no té pietat d’un Espanyol desnaturalitzat

Borja Iglesias firma un doblet dolorós en el seu retorn a Cornellà-El Prat (1-4)

2 min
Borja Iglesias ha marcat dos gols en el seu retorn a Cornellà-El Prat

BarcelonaSi la sortida de Borja Iglesias va ser traumàtica per a l’Espanyol, també estan sent doloroses les visites del Panda a Cornellà-El Prat. El punta gallec, que ja havia marcat un gol en el seu retorn a un estadi que va arribar a fer molt feliç, va ser la punta de llança d’un Betis amb ganes de festa contra un Espanyol molt desnaturalitzat (1-4). Els blanc-i-blaus, malgrat començar marcant, van acabar pagant molt car renunciar a la seva essència i van encaixar la tercera derrota en cinc partits en un 2022 en què només han aconseguit guanyar a través d’una tanda de penals. 

Té deures Vicente Moreno, que haurà de reajustar unes quantes coses si vol recuperar la versió competitiva que l’Espanyol va mostrar en la primera volta. El tècnic de Massanassa va repetir el trivot associatiu que havia deixat bones sensacions al Nuevo Mirandilla. Però aquest cop, amb la fórmula proposada no va aportar cap solució. L’Espanyol va renunciar a la pilota i va cedir per complet la iniciativa al Betis, que va convertir el primer temps en un monòleg. El guió plantejat pels blanc-i-blaus semblava clar: que el Betis la toqués sense generar massa perill i, en alguna pèrdua, amenaçar amb verticalitat. 

Un pla de partit arriscat, però que va començar donant bon resultat. De Tomás, sempre amb la canya a punt, va resoldre de primeres una bona centrada d’Óscar Gil en un contraatac. El madrileny firmava així el seu 40è gol amb l’Espanyol, una xifra astronòmica tenint en compte que tot just porta dos anys naturals a l'entitat catalana. El Betis, però, va encarregar-se de demostrar ben aviat per què ocupa la tercera posició de la Lliga.

Borja Iglesias, letal

L’Espanyol no estava patint en excés, però quan es viu tan enfonsat es corre el risc d’acabar prenent mal. El Betis va saber cuinar prou les jugades per acabar generant situacions a pilota aturada amb què castigar un Espanyol que, aquest curs, les està patint molt. En una jugada fortuïta, Canales, des de terra, va provocar un penal absurd per mans d’Aleix Vidal que el VAR va advertir. Borja Iglesias no va fallar des dels onze metres. El Panda ha marcat en les dues visites que ha realitzat a l’RCDE Stadium des que va deixar l’Espanyol el 2019. El Betis va culminar la remuntada només sis minuts després, quan Guido Rodríguez va rematar massa sol un córner servit per Fekir. 

L’Espanyol va trobar a faltar la contundència aèria de Cabrera, absent per sanció, però si va acusar alguna mancança al primer temps va ser, precisament, renunciar a potenciar les virtuts dels seus millors jugadors. En res va assemblar-se l’equip al que mesos enrere havia dominat alguns dels grans de la Lliga, com el Vila-real, l’Atlètic o el Reial Madrid. No va ser així amb el Betis, que va trobar premi sent fidel al seu estil. Els de Pellegrini, molt superiors, no van abaixar els braços. El Panda i Willian José van arrodonir la golejada contra un Espanyol impotent, que va acabar veient com Embarba perdonava un parell de gols cantats, com RdT s’autoexpulsava amb dues grogues en tres minuts i com Vilhena tenia un debut anecdòtic. 

stats