COPA AMÈRICA
Esports 16/06/2015

Xile empata amb Mèxic i es jugarà continuar a la Copa Amèrica contra Bolívia (3-3)

Claudio Bravo juga el segon partit del campionat com a titular

Efe
Vuoso supera Bravo / PAOLO AGUILAR / EFE

Santiago de XileLa Xile del blaugrana Claudio Bravo ha empatat 3 a 3 amb Mèxic, un resultat inesperat per a l'equip local i que ha deixat el grup A de la Copa Amèrica pendent de resoldre's en l'última jornada. La victòria de Bolívia per 2-3 sobre l'Equador en l'altre partit del grup, a més, li ha donat emoció de cara a saber qui passarà a quarts de final.

Mèxic ha demostrat que és viu, i amb tenacitat, garra i bon futbol ha complicat el partit als xilens. Els mexicans s'han emportat un punt més que merescut de l'Estadi Nacional després d'haver estat amb avantatge amb parcials de 0-1 i 1-2.

Tots dos equips han sortit decidits a imposar el seu estil, però Mèxic ha sorprès Xile amb jugades veloces per les bandes, a càrrec de Medina per la dreta i Aldrete per l'esquerra, amb Vuoso i Jiménez fent mal entre els centrals del conjunt local. Xile ha trobat dificultats per armar el seu mig camp, on Díaz havia d'ajudar l'última línia, Aránguiz no ha trobat mai companyia, Vidal ha deambulat sense acomodar-se i Valdivia, el mateix que el futbolista del Juventus.

La virtut dels amfitrions ha estat sobreposar-se dues vegades a l'avantatge del rival. Primer, Xile ha hagut d'empatar després del gol inicial de Vuoso, que ha obert el marcador al minut 20. Dos minuts després, a l'altra banda, Aránguiz ha servit un córner des de la dreta que ha trobat Vidal, autor de l'empat. El partit ha mantingut la tònica fins que als 29, Raúl Jiménez ha posat en avantatge una altra vegada Mèxic amb un cop de cap a l'escaire després d'un córner d'Aldrete des de l'esquerra. Xile no s'ha intimidat i ha començat a crear perill per les bandes, amb Illa i Albornoz com a agents principals, alimentant Valdivia, Sánchez i Vargas, encara que la defensa mexicana ha respost amb fermesa. Als 42, però, Vidal ha assistit Eduardo Vargas, que no ha perdonat i amb un altre cop de cap ha establert l'empat momentani.

Al 54, l'àrbitre ha concedit penal sobre Arturo Vidal, i el mateix migcampista del Juventus ha posat el seu conjunt per davant en el marcador per primera vegada. Mèxic, encara que semblava minvat físicament, ha aconseguit empatar deu minuts més tard, quan una passada profunda ha sorprès la defensa xilena i Vuoso, després de guanyar la pilota, ha batut el porter del Barça, Claudio Bravo.