BARÇA
Esports 15/06/2016

Jordi Cardoner: "És millor un mal pacte que un bon judici"

El vicepresident afirma que "no bufen bons vens" per culpa dels diferents casos judicials

Ara
2 min
Jordi Cardoner, vicepresident primer del Barça / @maticatradio

BarcelonaEl vicepresident primer del Barça Jordi Cardoner ha dit la seva al programa "8 al dia" sobre el 'cas Neymar', on el club ha arribat a un acord en que el Barça com a persona jurídica queda acusada i pagarà una multa de 5,5 milions d'euros és la millor opció.

Cardoner ha declarat que "no bufen bons vents, s'han donat conflictes d'interpretació amb la Masia, qüestions fiscals amb jugadors com Mascherano o Messi i hem de tancar carpetes". Pel que fa a la 'carpeta Neymar', ha apuntat que el pacte amb la fiscalia es dóna per dos motius importants: "la incertesa de poder acabar pagant 22 milions d'euros i l'aval de 90 milions, que ens incomodaria la política esportiva". I ha afegit que això "també beneficia la situació actual amb Neymar". Accepta que "és millor un mal pacte que un bon judici", ja que en aquest cas el pacte es considera que no satisfà cap de les dues parts.

La decisió votada per la junta considera que és "enriquidora que generi debat social", i assumeix la possibilitat que s'emprengui una acció de responsabilitat. Ara bé, després de la crítica pública d'excandidats com Toni Freixa o Joan Laporta sobre la situació, no creu que "això obri cap rivalitat ni divisió en el club". I se sorprèn de l'actitud de Freixa com a excompany de junta, tot i que ha evitat "criminalitzar ningú (tampoc Freixa) de la responsabilitat jurídica" en el contracte de Neymar.

En tot cas, "qui es responsabilitza de la multa és la junta actual". Sense entrar en noms ni aclarir quins han estat els gestors tècnics, el vicepresident ha admès: "Ens hem pogut equivocar però tenim un assessorament que no sempre és el desitjat, de tot s'aprèn." I ha remès de nou a la idea que "allargar una carpeta com aquesta és un risc". També ha relacionat la situació jurídica, igual que els problemes amb la FIFA, la UEFA o la Lliga, amb el fet que "el Barça està a Barcelona", i ha citat el procés polític català actual: "No sé si és blanca o negra (la mà), però em costa entendre que això és fruit de l'atzar."

stats