Barça

El Barça es desfà de Braithwaite, que fitxa lliure per l'Espanyol

El davanter danès firma per tres anys amb l'entitat blanc-i-blava

3 min
Braithwaite

BarcelonaMartin Braithwaite ha aconseguit satisfer el seu desig i podrà continuar vivint amb la seva família a Barcelona. El davanter danès ha rescindit aquest dijous el contracte que el lligava amb el Barça fins al 2024 i ha fitxat lliure per l'Espanyol fins al 2025. Ha passat aquest dijous la revisió mèdica a la Clínica Corachan de Barcelona amb el permís del Barça, i ha firmat el nou contracte al vespre, quan el club ha oficialitzat la seva incorporació, després de passar diverses hores a l'RCDE Stadium pendent de la redacció dels contractes.

L'atacant, de 31 anys, es va passar gairebé tot el curs passat de baixa per una greu lesió al genoll. En l'últim any, Braithwaite només ha disputat 22 minuts oficials amb el Barça, els que va jugar al gener contra l'Athletic, de Copa del Rei, i al mes de març contra l'Osasuna, de Lliga.

Braithwaite, de fet, ja va estar a punt de sortir del Barça just abans d'aquella fatídica lesió. L'agost del 2021, però, va dir al club que la seva intenció era triomfar com a blaugrana. El convenciment que podia aportar gols (n'ha marcat 10 en els 58 partits disputats amb el Barça), el generós contracte que Josep Maria Bartomeu li havia firmat fins al 2024 i, especialment, la comoditat amb què han encaixat a Barcelona tant ell com la seva família han portat el davanter a deixar clar que no volia moure's del Camp Nou.

Però l'interès de l'Espanyol, que s'ha reactivat en aquest tram final del mercat (també el volia el Mallorca, que no va poder assumir la fitxa que demanava), ha convençut el jugador que marxar del Barça podria no ser una opció tan dolenta. L'atacant podrà continuar vivint a Barcelona i tenint més protagonisme en un club, el blanc-i-blau, que continua pendent de resoldre el serial sobre el seu davanter, estrella, RDT.

Malgrat que disposa a la plantilla de diversos jugadors formats al planter del Barça, com Sergi Gómez, Aleix Vidal o Brian Oliván, el de Braithwaite serà tot just el segon jugador que canviï directament el Barça per l'Espanyol en aquest segle XXI. El precedent era Dani García, que també va fer aquest moviment com a agent lliure l'estiu del 2004.

Fitxat pel Barça després dels 'no' per RDT i Joselu

Per a l'Espanyol, Braithwaite és una opció econòmica, ja que arriba lliure i només haurà d'assumir el seu salari, que pot encaixar en els plans de Diego Martínez. El danès va firmar set gols en la seva millor temporada al Barça (2020-21), un menys dels vuit que acumulava amb el Leganés al curs 2019-20. Al mercat d'hivern del 2020, el Barça va estudiar diferents opcions per reforçar la davantera després de saber les lesions de Dembélé i, especialment, Luis Suárez. Tal com va avançar l'ARA el novembre del 2021, el Barça va sondejar RDT, que estava dolgut amb el Reial Madrid per no haver apostat per ell. També en aquell mercat, el conjunt blaugrana va preguntar per Joselu Mato, però el preu que en demanava l'Alabès va allunyar-ne l'interès. L'escollit pel Barça, finalment, va ser Braithwaite, per qui va pagar al Leganés la seva clàusula de rescissió, de 18 milions d'euros.

Format a l'Esbjerg i al Midtjylland, dos clubs danesos, Braithwaite va fer el salt a la Ligue 1 de la mà del Tolosa el 2013. Allà va viure l'etapa més dolça de la seva carrera, firmant 40 gols en 149 partits que li van permetre fer el salt a la Premier League. El Middlesbrough en va pagar 11,3 milions el 2017, però un any més tard (9 gols en 40 duels) va tornar a França cedit. El Leganés va incorporar-lo el gener del 2019, primer com a cedit i després en propietat, pagant-ne 5 milions.

stats