Esports 03/01/2022

Barreda continua batent rècords i comencen els adeus al Dakar

En la segona etapa de la prova, Danilo Petrucci, expilot de MotoGP, s'ha vist obligat a abandonar per problemes mecànics

2 min
Joan Barreda durant la segona etapa del Dakar

BarcelonaEl Dakar segueix sumant quilòmetres de cursa i restant els que falten per a la meta. La segona jornada de competició ha portat a un adeu dolorós un gran protagonista i ha permès recuperar sensacions a pilots que en la primera etapa van acabar perduts al desert.

Petrucci s'enfosa

L'expilot de MotoGP Danilo Petrucci s'entrenava aquest any en la cursa més dura del món. L'italià, que va deixar el Mundial per afrontar aquest nou repte, ha dit adeu en la segona etapa. En el quilòmetre 115 del recorregut s'ha quedat aturat per problemes mecànics i, tot i intentar reparar la seva KTM, no ha pogut reprendre la marxa i ha hagut de demanar a l'organització que l'evacués amb l'helicòpter. Petrucci havia fet una estrena prometedora en l'etapa pròleg (va ser 23è) i va brillar en l'etapa 1B, en què fa firmar una notable 13a posició. I tot això després del periple per un fals positiu per covid que gairebé el deixa fora del Dakar. Segons apunten alguns mitjans, el pilot no descarta intentar tornar a competir en la tercera etapa, però rebria una gran penalització, tal com estableix el reglament.

Joan Barreda vola al desert

El pilot de Torreblanca ha sorprès a tothom en la segona etapa travessant al desert. Després que la jornada comencés marcada amb fortes pluges i inundacions que han obligat a cancel·lar l'etapa marató, Rui Gonçalves (Sherco) ha agafat el liderat de la prova. Barreda, segon i amb un ritme endimoniat, ha aguantat el pols fins que, quan el seu rival ha perdut el pas, ha posat la directa i ha travessat la meta en primera posició. Amb la victòria, el castellonenc se situa com el tercer pilot de motos amb més triomfs en la història de la competició (28), a cinc del rècord de 33 que comparteixen els francesos Stéphane Peterhansel i Cyril Despres. La general en motos està liderada per Sam Sundeland (GasGas) amb un marge de més de 2 minuts sobre el segon, Adrien Van Beveren (Monster Energy Yamaha).

Recuperant sensacions

La primera etapa havia deixat molt males sensacions a diversos pilots, però sobretot a Carlos Sainz i Lucas Cruz. S'hi van perdre durant més de dues hores per les dunes del desert de l'Aràbia Saudita després de perdre un punt de control. El segon dia, en canvi, ha permès recuperar les bones impressions i han pogut travessar la meta tercers sense sobresalts. En cotxes, Sébastien Loeb ha obtingut la victòria al final de la segona etapa d'aquest 44è Dakar. El francès eleva a 15 el seu marcador de victòries en cotxes en els ral·lis raids més importants, i iguala així els seus compatriotes Jean-Louis Schlesser i Bruno Saby. La general en cotxes està liderada per Nasser Al-Attiyah i Matthieu Baumel (Toyota) amb un marge de més de 2 minuts sobre els segons, Sebatien Loeb i Fabian Luquin (Bahrain Raid).

stats