HOQUEI SOBRE PATINS
Esports 28/02/2016

El Barça trenca la sequera a la Copa d'hoquei (4-1)

Ricard Muñoz suma la seva primera Copa coma tècnic després de superar un Vic lluitador

Xevi Sunyol
El Barça Lassa, campió de la Copa

ReusEl Barça ha tornat a guanyar la Copa del Rei tres anys després de l’últim títol. Els Blaugrana sumen així el seu vintè títol de la Copa del Rei, el primer de l’era Ricard Muñoz. “El grup ha estat unit i molt treballador, un fet que després s’ha traslladat a la pista” ha dit el tècnic del Barça, feliç de recuperar un títol que se’ls “havia travessat”.

‏El Barça ha demostrat el seu potencial en tots els àmbits del joc i ha sabut jugar contra un Vic que li ha complicat la vida a la primera part. El Club Patí Vic s’ha tornat a posar el vestit de gala i durant la primera meitat ha portat el ritme del partit amb molta autoritat. El Barça, molt més fresc físicament, no ha pogut superar una defensa molt actuva i ha tingut dificultats per arribar a la porteria de Carles Grau. Als tretze minuts, però, Ferran Font ha vist una targeta blava molt rigorosa i ha permès que Pablo Álvarez avancés els blaugrana transformant la falta directa corresponent.

Durant els minuts posteriors al gol, el Barça s’ha sentit molt més còmode i ha pogut jugar amb més tranquil·litat, exercint el seu domini a través de la possessió i obligant a Carles Grau a fer molt bones aturades. A cinc minuts pel descans, però, el Vic ha posat una marxa més i ha tornat a controlar el partit. El Barça, que no se sentia còmode, s’ha carregat de faltes i a les acaballes de la primera meitat ha caigut la desena falta blaugrana. Ferran Font, l’especialista del Vic que a la semifinal en va transformar dues, no ha afinat prou la seva rematada i l’ha enviat per sobre el travesser. El partit se n’ha anat al descans amb un 1-0 que no feia justícia al que s’havia vist sobre la pista.

Al segon temps el Vic ha seguit oposant una bona resistència i ha inquietat el Barça. Quan només s’havien jugat quatre minuts, però, Sergi Panadero ha robat una bola a l’àrea pròpia que li ha permès llançar un contraatac molt ràpid i afusellar Carles Grau des de la frontal de l’àrea. El Barça s’havia col·locat 2-0 i deixava el Vic en una situació crítica. Els de Ferran Pujalte s’han vist obligats a obrir´se i han permès que els blaugrana gaudissin molta més iniciativa per generar molt més perill. El Vic ha tingut l’oportunitat de retallar distàncies amb la quinzena falta d’equip del Barça. Aquest cop l’ha llançat Mia Ordeig, que l’ha enviat al travesser de la porteria de Sergi Fernández. A la jugada següent, el Barça ha provocat la desena falta vigatana i Pablo Álvarez, que ha estat escollit com a jugador més valuós de la final, ha deixat el partit vist per sentència.

El Vic ha disposat de dos penals per tornar a entrar el partit però Mia Ordeig ha errat el primer i només Cristian Rodríguez ha pogut perforar la porteria de Sergi Fernández anotant el segon. Amb el 3-1 el Vic s’ha llançat a l’atac i ha arriscat molt més en la pressió però el Barça ha gestionat de manera impecable l’avantatge. El Vic, desvocat, ha comès la seva vintena falta d’equip i Lucas Ordóñez ha tancat el partit amb el 4-1 definitiu.