Barça

Balde: quiròfan i adeu a la temporada

El jugador accepta finalment el consell del Barça

2 min
Alejandro Balde, en el moment de lesionar-se a San Mamés durant l'Athletic Club - Barça de Copa

BarcelonaTothom va ser conscient a l'instant que la lesió d'Alejandro Balde era molt greu. El jugador es va posar la mà darrere la cuixa dreta i es va estirar a terra. Va esclatar a plorar de seguida. Fins i tot el públic de San Mamés, sempre hostil quan hi juga el Barça, va acomiadar el jove lateral blaugrana amb una ovació sonora en el duel de Copa. Les proves mèdiques confirmaven els pitjors pronòstics: "Té una lesió al tendó de l’isquiotibial de la cuixa dreta. En els propers dies se sotmetrà a tractament quirúrgic a càrrec del doctor Lasse Lempainen, a Turku (FInlàndia)", deia el Barça a través d'un comunicat.

Divendres s'havia produït una reunió entre el club i el futbolista per tractar el cas. "Li aconsellem que s'operi", asseguren fonts mèdiques consultades per aquest diari. Després de donar-hi unes quantes voltes, ha decidit fer-los cas.

La implicació de l'agent Jorge Mendes

El problema era que Balde, representat per Jorge Mendes, no veu clara la intervenció. El seu entorn pressionava perquè fes el tractament conservador i pugués tornar a la gespa al març, ja que el quiròfan l'apartava dels terrenys de joc gairebé tota la temporada i posava en risc una hipotètica participació a l'Eurocopa.

Una lesió similar i uns mateixos actors, amb Jorge Mendes de representant. Es revivien així els fantasmes d'Ansu Fati, jugador que va agafar pànic a les intervencions i que ha acabat sent esclau de múltiples recaigudes. L'última, al Brighton anglès, on juga com a cedit. "Nosaltres li aconsellem el millor per a ell", explicava l'entrenador blaugrana, Xavi Hernández. Malgrat que no ho verbalitzava públicament, l'egarenc s'alineava amb el consell mèdic del club i apostava per la intervenció, encara que això prolongui el temps de baixa. De totes maneres, Xavi comprenia perfectament els temors del jugador. "És un moment difícil i decidirà el que consideri que és millor per a ell. Nosaltres li donarem suport, tant si s'opera com si no, com hem fet amb tots els jugadors que han passat per una situació similar".

El problema del tractament conservador és que escurça el temps de baixa però no garanteix una recuperació 100% efectiva. "Pel tipus de lesió, les possibilitats de recaiguda serien molt grans", expliquen els especialistes consultats per aquest diari. Per això des del club li estaven intentant fer veure que la millor opció és una intervenció i una recuperació llarga.

És la cinquena lesió de gravetat que pateix el futbolista, de tan sols 20 anys. La primera va ser el curs 20/21, quan encara estava al filial: una lesió a l'espatlla que el va fer estar un mes de baixa. El curs següent va estar un altre mes absent per una lumbàlgia, i una lesió al turmell el va allunyar dels terrenys de joc durant dos mesos. El curs passat va tornar a estar dos mesos fora per una altra lesió al turmell, i ara és la cuixa. Balde no té la sort de cara.

stats